Οι καλύτερες ατάκες του αθυρόστομου... Κασάνο!

Όπως σας είχε αποκαλύψει πρώτο το Sigmalive, ο Αντόνιο Κασάνο είναι το μεταγραφικό μπαμ που ψάχνουν στον ΑΠΟΕΛ. Ο Ιταλός φορ αν και είναι στα 34 του χρόνια, είναι μεγάλο όνομα, δεν υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος που να μην τον γνωρίζει, με τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ να είναι

ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Τ' ότι βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, αυτό ίσως επηρεάσει την τελική του απόφαφη του.

Ο Κασάνο μας έχει προσφέρει σπουδαία γκολ, τρομερές στιγμές εντός και εκτός αγωνιστικούς χώρου, αφού κουβαλούσε και τη φήμη του ατακαδόρου. Το Sigmalive θυμάται τις καλύτερες ατάκες του Κασάνο, ατάκες που έγραψαν ιστορία, είτε αφορούσαν την προσωπική του ζωή είτε τα τεκταινόμενα του ποδοσφαίρου.

Όταν σκόραρε εις βάρος της Ίντερ, με τη φανέλα της Μπάρι ρωτήθηκε τι έχει στο μυαλό του απάντησε: «Πάω να γίνω πλούσιος».

Και έγινε. «Το ποδόσφαιρο με έσωσε από το να γίνω εγκληματίας», δήλωσε αργότερα.

Αυτό, βέβαια, φάνηκε απ' όταν παιδί. «Είχα 2 (με άριστα το 10 σε όλα τα μαθήματα. Απέτυχα να πάρω έναν βαθμό από το δημοτικό μέχρι το γυμνάσιο».

Όχι δεν ήταν κάνα πλούσιος. Ο ίδιος έχει πει ότι σε όλη του τη ζωή ήταν φτωχός.

Στη ζωή του ό,τι και αν έκανε δεν το σκέφτηκε και πολύ. Χαρακτηριστικά έχει πει: «Μην είσαι παρορμητικός. Κάνε όπως εγώ. Μετρήστε ως το ένα».

«Θα κάνω τα πάντα για να πάω στο Μουντιάλ. Αν πάλι όχι, θα πάω αλλά για σαφάρι με την Καταλίνα».

Αίσθηση είχε προκαλέσει κι η δήλωσή του πριν το Euro του 2012: «Τι είναι μετροσέξουαλ; Ομοφυλόφιλοι στην εθνική ομάδα; Αυτό είναι δουλειά τους. Όμως, ελπίζω να μην υπάρχουν».

«Μέχρι τα 25 μου είχα πάει με 600-700 γυναίκες, 20 απ' αυτές ανήκουν στο χώρο του θεάματος».

Στον Φάμπιο Καπέλο είχε πει μια φορά: «Είσαι σκατά. Είναι πιο ψεύτικος και από τα χρήματα της Μονόπολι».

«Είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει γράψει περισσότερα βιβλία απ' όσα έχω διαβάσει».

«Ξέρω ότι δεν μπορούν να με κοροϊδέψουν, καθότι γνωρίζω όλα τα κόλπα».

«Ποτέ δεν διασκέδασα τόσο το να παίζω ποδόσφαιρο όσο με τον Φραντσέσκο Τότι».

Στον Λουτσιάνο Σπαλέτι είχε πει κατά την κοινή τους παρουσία στην Ρόμα: «Δεν προπονείς αυτούς τους άχρηστους παίκτες που είχες στην Ουντινέζε, αυτό δεν είναι το σπίτι σου, είναι το δικό μου σπίτι».

«Τέσσερις φιλενάδες σε 11 χρόνια είναι ένα μικρό νούμερο».

«Σεξ και φαγητό, η τέλεια νύχτα».

«Πολλές φορές είχα σπουδαία ματς ύστερα από σεξ. Κοιτάξτε το Ρόμα - Γιουβέντους 4-0. Είχα κάνει σεξ έξι φορές το πρωινό της Κυριακής, με μία από τις φίλες που είχα εκείνη την εποχή».

«Ο μόνος προπονητής που δεν δημιούργησα προβλήματα είναι ο Ευγένιο Φατσέτι, αφού προσπαθούσε να τα δημιουργήσει πρώτος αυτός».

Πάντως, για τον Καπέλο, πέρα από τα βρισίδια, είχε πει: «Πάντα έλεγε (ο Καπέλο) ότι οι καλύτεροι παίκτες που έχει προπονήσει είμαι εγώ και ο Ρονάλντο (ο Βραζιλιάνος)».

Στις 2 Απριλίου του 2011, παίρνει τη θέση του Ρομπίνιο στο 80' με τη Μίλαν να προηγείται 2-0 της Ίντερ. Σκοράρει στο 90' από το σημείο του πέναλτι και στη συνέχεια δέχεται δύο κίτρινες κάρτες. Μετά δηλώνει: «Για μένα είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Γκολ, κίτρινη κάρτα και αποβολή σε ένα λεπτό, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί έγραψα ιστορία στα ντέρμπι. Τώρα έχω σκοράρει σε πέντε διαφορετικά ντέρμπι (ομάδων από την ίδια πόλη). Είναι ακόμη ένα αφελές λάθος για το οποίο πλήρωσα. Έχω κάνει τόσα στην καριέρα μου, αλλά ελπίζω να κάνω λιγότερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα