Οι καλύτεροι τηλεοπτικοί καυγάδες του΄18 στο στούντιο ΣΙΓΜΑ (vids)

Απ’ όλα είχε το 2018 αναφορικά με τους τηλεοπτικούς καυγάδες που ξέσπασαν στην τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ.

Θορυβώδεις αποχωρήσεις πολιτικών από το στούντιο, διάλογοι σε υψηλούς τόνους και αλληλοκατηγορίες.

Οι αφορμές για να ξεσπάσουν οι οξείες πολιτικές αντιπαραθέσεις στο γυαλί ήταν ποικίλες ανάλογα με την χρονική συγκυρία και την επικαιρότητα.

Ας παρακολουθήσουμε τους τηλεοπτικούς καυγάδες του 2018 στο ΣΙΓΜΑ με χρονική

σειρά:

Η πιο πρόσφατη αντιπαράθεση στο πολιτικό σκηνικό ξέσπασε τον Δεκέμβριο του 2018, με αφορμή τα 12 μπουφάν που παρέδωσε το ΕΛΑΜ, μόνο σε ελληνόπουλα, στο δημοτικό σχολείο Γεροσκήπου. Στις 20 του μήνα, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ξέσπασε ένας άγριος καυγάς ανάμεσα στον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ, Γιώργο Γεωργίου και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδη Γεάδη. Ανάμεσα στα πολλά που ειπώθηκαν ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ, υποστήριξε ότι το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, ζητούσε στις Προεδρικές Εκλογές την υπόγεια στήριξη του ΕΛΑΜ. Κάπου εκεί ξέσπασε μια σφοδρή λογομαχία με τον Γεωργίου να κατηγορεί το ΕΛΑΜ ότι υπήρξε δεκανίκι του Νίκου Αναστασιάδη και τον Γεάδη να κάνει λόγο για «πάπιες».

Στις 5 Δεκεμβρίου, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, εκ Λεμεσού, Γιώργο Γεωργίου. Ο διάλογος ανάμεσα στους δυο φούντωσε, όταν ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, ισχυρίστηκε ότι μόνο στο ΑΚΕΛ δεν αντιλαμβάνονται αυτά τα οποία λέει η Τουρκία σε σχέση με το Κυπριακό για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Τα πνεύματα οξύνθηκαν ανάμεσα στους δυο άντρες όταν ο κ. Δίπλαρος κατηγόρησε ευθέως το ΑΚΕΛ για πλήρη ευθυγράμμιση με τον Ακιντζί.

Ένα εικοσιτετράωρο πριν από την διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στούντιο του ΣΙΓΜΑ. Πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής έντασης ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ εκ Λάρνακας, Γιώργος Γεωργίου. Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κατηγόρησε το ΑΚΕΛ για φοβικά σύνδρομα με τον εκπρόσωπο της Εζεκίας Παπαϊωάννου να επικαλείται τον Γρίβα και τη συζήτηση να παίρνει φωτιά!

Τον Οκτώβριο του 2018, η επικαιρότητα «έπαιζε» Εστία και οι βουλευτές των ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αντάλλαζαν χαρακτηρισμούς στο «Μεσημέρι και Κάτι». Συγκεκριμένα, στις 3 Οκτωβρίου, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Αντρέας Κυπριανού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΑΚΕΛ για την οικονομική διαχείριση του Δημήτρη Χριστόφια. Η Σκεύη Κουκουμά ανταπάντησε σε υψηλούς τόνους στον βουλευτή του ΔΗΣΥ επικαλούμενη σκάνδαλα των κυβερνώντων.

Τον Σεπτέμβριο του έτους που μας αποχαιρετά, ξέσπασε μια τουϊτερομαχία σε επίπεδο ηγετών ανάμεσα σε Πινδάρου και Εζεκία Παπαϊωάννου. Στην διελκυστίνδα βρέθηκε ο πολιτικός προσανατολισμός της Κυπριακής Δημοκρατίας κι αν ανήκουμε ή όχι στην Δύση. Η αντιπαράθεση των Αβέρωφ και Κυπριανού μεταφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ σε μια άκρως ενδιαφέρουσα τηλεμαχία.

Τον Ιούνιο ο Συνεργατισμός σιγόκαιγε και το πολιτικό σύστημα έπαιρνε κυριολεκτικά φωτιά. Στις 13 του μήνα στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, προκλήθηκε ένταση και πάλι ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στους Αντρέα Κυπριανού και Γιώργο Γεωργίου αντίστοιχα. Οι ατάκες ήταν αιχμηρές εκατέρωθεν με τους δυο βουλευτές να κατηγορούν ο ένας την παράταξη του άλλου ότι θα καταλήξουν στη φυλακή!

Τον Μάρτιο του 2018 ο νέος υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΕΛΑΜ. Η δήλωση του περί κοινών αξιών πυροδότησε την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ και τη ΕΔΟΝ. Στις 30/3 η εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ φιλοξένησε στο στούντιο τον Γεάδη Γεάδη του ΕΛΑΜ και τον Χρίστο Χριστόφια της ΕΔΟΝ. Ο πρώτος χαρακτήρισε το ΑΚΕΛ ως φασιστικό κόμμα ενώ ο δεύτερος χαρακτήρισε το ΕΛΑΜ ως νεοναζιστικό μόρφωμα.

Καυγάς για το Κυπριακό και τα περί λύσης δυο κρατών στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ ξέσπασε και στις 14 Μαρτίου. Αυτή την φορά τα ξίφη διασταύρωσαν οι Ευθύμιος Δίπλαρος από πλευράς ΔΗΣΥ και Γιώργος Γεωργίου εκ μέρους του ΑΚΕΛ. Τα αίματα άναψαν προς το τέλος της συζήτησης. «Έπρεπε να ντρέπεστε, έπρεπε να ντρέπεστε», φώναζε ο κ. Δίπλαρος, με τον κ. Γεωργίου να συνεχίζει λέγοντας: «Να ντρεπόμαστε γιατί για την ιστορία μας; Άλλοι έπρεπε να ντρέπονται. Είναι ο Πενταδάκτυλος πίσω μας και μας θυμίζει και τα έργα και την πολιτεία σας».

Στις 22 Ιανουάριου λίγες ώρες πριν από την πρώτη τηλεμαχία για τις Προεδρικές Εκλογές οι εκπρόσωποι των ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έβγαλαν ξανά μαχαίρια. Ο κ. Δίπλαρος, επικαλέστηκε την τραγωδία στο Μαρί, για να υποστηρίξει ότι το «mea culpa» απουσιάζει από το λεξιλόγιο του ΑΚΕΛ με τον κ. Γεωργίου ενοχλημένο να απαντά σε έντονο ύφος: «Κύριε Δίπλαρε, μιλάτε εσείς; Μιλάτε εσείς που φέρνετε μαζί σας ένα αμαρτωλό παρελθόν; Που φέρνετε μαζί σας ένα ’74, ένα χρηματιστήριο, φέρνετε ιδιωτικές εταιρίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είχε ψευδή ονόματα σε private εταιρίες. Εσείς μιλάτε;».

Ο πρώτος τηλεοπτικός καυγάς της χρονιάς ο οποίος προκάλεσε ακόμα και την αποχώρηση του Άθου Αντωνιάδη από το στούντιο του ΣΙΓΜΑ, σημειώθηκε στις 12 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, το έλα να δεις 16 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών ανάμεσα στους εκπροσώπους των επιτελείων Νίκου Αναστασιάδη και Νικόλα Παπαδόπουλου. Αιτία του σοβαρού τηλεοπτικού επεισοδίου αποτέλεσε η αναφορά του κ. Κυπριανού στον βανδαλισμό του οχήματος του κ. Αντωνιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα