Οι καλύτεροι των καλύτερων στις παγκύπριες εξετάσεις

Toυς λόγους για τους οποίους κατάφεραν να πρωτεύσουν, ανέλυσαν οι μαθητές που άγγγιξαν την κορυφή στις παγκύπριες εξετάσεις.

Σε δηλώσεις της μετά την ανακοίνωση των εισαγόμενων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου, στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΣΣΥ) της Ελλάδας, καθώς και στις Δραματικές Σχολές της Ελλάδας

για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, η πρώτη των πρώτων Αντιγόνη Αβραάμ του Στέλιου και της Δήμητρας, απόφοιτος του Λανιτείου Λυκείου, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 20, είπε ότι νοιώθει πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη.

«Είναι κάτι που δεν τον περίμενα. Ξέρετε ότι στα Νέα Ελληνικά ήμασταν λίγο διστακτικοί, στα άλλα μπορώ να πω ότι ένιωσα πως έγραψα, αλλά δεν περίμενα να ήταν τόσο καλά (τα αποτελέσματα)», πρόσθεσε.Σε ερώτηση τι χρειάστηκε γι` αυτή την επιτυχία, η Αντιγόνη Αβράαμ είπε: «Σκληρή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια, οργάνωση, μεθοδικότητα, να διαβάζω σε βάθος και όχι επιφανειακά».Ερωτηθείς αν θα δεχθεί την θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής ΠΚ, ανέφερε ότι σκέφτεται για Ελλάδα ή Αγγλία, για ιατρική ή μηχανική. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη», συμπλήρωσε.Απαντώντας σε ερώτηση αν νοιώθει ότι οι κόποι όλων αυτών των χρόνων απέδωσαν καρπούς, η Αντιγόνη Αβράαμ απάντησε καταφατικά.Σε παρατήρηση τι θα συμβούλευε τους νεαρότερους μαθητές, είπε: «Βασικά να διαβάζουν όλα τα χρόνια του σχολείου, να μην περιμένουν την τελευταία χρονιά, να έχουν πάντα μέτρο σε ότι και να κάνουν».

Η μητέρα της Αντιγόνης Αβραάμ Δήμητρα Τσιάκκα, σε δήλωση της είπε ότι σίγουρα για τον κάθε γονιό «πιστεύω αυτή η μέρα θα ήταν ξεχωριστή».«Νιώθω πολύ περηφάνια για την κόρη μου, της εύχομαι ότι καλύτερο, αλλά πιστεύω ότι δεν της χαρίστηκε τίποτε. Με πολλούς κόπους, με επιμέλεια, κριτική σκέψη, αναλυτικό μυαλό, πάντα προσπαθούσε να μην κοιτάζει την επιφάνεια, πάντα ήθελε σε βάθος να μαθαίνει τη γνώση. Πιστεύω ότι είναι αυτό το μυστικό της επιτυχίας της. Περίμενα ότι θα ήταν από τις πρώτες, αλλά όχι πρώτη των πρώτων», πρόσθεσε.

Η Χριστιάνα Κελεπέσιη, απόφοιτος του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ` Δασουπόλεως, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.83746, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ είπε ότι αισθάνεται πάρα πολύ χαρούμενη που ανταμείφθηκαν οι κόποι όλων των χρόνων της σχολικής ζωής μου. «Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές που ήταν πάντα δίπλα μου, με καθοδηγούσαν. Ευχαριστώ την οικογένεια μου που μου συμπαραστάθηκε στο δύσκολο αγώνα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, η Χριστιάνα Κελεπέσιη είπε ότι το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ήταν η πρώτη της επιλογή και θα την αποδεχτεί.

Η Διαμάντω Τσιαννή, απόφοιτος του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.80041, σε δηλώσεις της ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια της αλλά και τους καθηγητές της για την στήριξη τους.

Ανέφερε, επίσης, ότι ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά με άγχος και αγωνία ειδικότερα προς το τέλος , αλλά με συστηματική προσπάθεια, οργάνωση του χρόνου και της δουλειάς, μεθοδικότητα και με την βοήθεια του Θεού κατάφερε να υλοποιήσει το στόχο της και να εξασφαλίσει θέση στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου .

Η Μαρία Κωνσταντίνου, απόφοιτος του Παγκύπριου Γυμνασίου, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας (Κλασσικές Σπουδές) με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.7676, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ είπε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.

«Είναι αποτέλεσμα αρκετής δουλειάς, κόπου και θυσίας χρόνου. Τελειώνω από αυτό τον κύκλο της εκπαίδευσης με αρκετή απογοήτευση για το σύστημα μας και τον τρόπο που λειτουργεί η παιδεία μας, γιατί θεωρώ ότι ακολουθείτε ένα σύστημα το οποίο ούτε βοηθά ιδιαίτερα τους αδύνατους μαθητές και παράλληλα εγκλωβίζει τους δυνατούς», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, η Μαρία Κωνσταντίνου είπε ότι παρόλο που ήταν η πρώτη της επιλογή το Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας (Κλασσικές Σπουδές), σκέφτεται να μην μείνει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και να κάνει αίτηση για την Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας.

Ο Ειρηναίος Τσιάρτας, απόφοιτος του Λυκείου Μ. Κουτσόφτα, Α.Παναγίδη, ο οποίος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.76256, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι ενθουσιάστηκε πάρα πολύ με το αποτέλεσμα.

«Ένα αίσθημα ικανοποίησης ότι οι κόποι μας τόσα χρόνια ανταμείφθηκαν και είναι ένα προβάδισμα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Θα πάω πρώτα στρατό και μετά θα φοιτήσω στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής του ΠΚ», συμπλήρωσε.

Ο Παναγιώτης Μαούρης, απόφοιτος του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ` Δασουπόλεως, ο οποίος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.74926, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι αυτή η επιτυχία είναι ένα μικρό βήμα και θα προσπαθήσει για κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα κρατήσει τη θέση που εξασφάλισε αλλά ίσως πάει για σπουδές στην Αγγλία. «Δεν αποφάσισα ακόμα», είπε.

Η Παναγιώτα Χριστοδούλου, απόφοιτος του Λυκείου Μακαρίου Γ` Λάρνακας, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.74765, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ είπε ότι χάρηκα που πέρασε και πρόσθεσε ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς.

«Ήταν δύσκολο να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος, αλλά ευτυχώς πέρασα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, η Παναγιώτα Χριστοδούλου είπε ότι θα αποδεχτεί τη θέση που έχει εξασφαλίσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η Μαριέττα Γιούκκα, απόφοιτος του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.73924, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ από την Κρήτη όπου βρίσκεται είπε ότι ολόκληρη την χρονιά προσπαθούσε, αγωνιζόταν για να πετύχει το στόχο της.

«Ήταν δύσκολη και κουραστική χρονιά, αλλά άμα έχεις το κατάλληλο πρόγραμμα και την σωστή οργάνωση, πιστεύω ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα», πρόσθεσε.

Η Μαριέττα Γιούκκα ανέφερε ότι σκέφτεται για σπουδές στην Ελλάδα, αλλά όπως είπε, «μπορεί τελικά να αποφασίσω να πάω και στο εξωτερικό διότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο καλά τον τελευταίο καιρό, οπόταν άμα ζυγίζω τα πράγματα στο μυαλό μου καλύτερα τις επόμενες μέρες, μπορεί να αποφασίσω τελικά ούτε Ελλάδα να πάω».

Σημείωσε, επίσης, ότι θα κάνει αιτήσεις και σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, στον τομέα της ιατρικής.

Ο Θεράπων Κωνσταντίνου, απόφοιτος του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου, ο οποίος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.71054, σε δηλώσεις του είπε ότι υπήρξε ένας βαθμός δυσκολίας για να εξασφαλίσει αυτή τη θέση, προσθέτοντας ωστόσο πως με σκληρή δουλειά κατάφερε το δύσκολο να το κάνει εύκολο.

Είπε επίσης, πως η Γ’ Λυκείου δεν είναι εύκολη τάξη και χρειάζεται εντατικό διάβασμα επί καθημερινής βάσης.

Ο Γιώργος Πιντιρίσιης, απόφοιτος του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας, ο οποίος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.68994, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι δεν περίμενε να είναι μέσα στους δέκα πρώτους.

«Είμαι χαρούμενος. Θα την κρατήσω, αν και σκέφτομαι να σπουδάσω Αγγλία», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα