Οι νεκροί από την Λεμεσό μεταφέρονται με βαν της Αστυνομίας

Τα "πόδια της Αστυνομίας σε ένα παπούτσι", βάζει το Υπουργείο Υγείας αναγκάζοντας την, να μεταφέρει νεκρούς από το Νοσοκομείο της Λεμεσού στο Νοσοκομείο Λευκωσίας .

Συγκεκριμένα, λόγω ανακαίνισης του νεκροτομείου του Νοσοκομείου Λεμεσού και λόγω ελλείψης των απαραίτητων οχημάτων από το Υπουργείο Υγείας, η αστυνομία αναγκάζεται να αναλάβει την ευθύνη μεταφοράς των νεκρών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας βρίσκοντας αντίθετους τους αστυνομικούς οι οποίοι φοβούνται για την υγεία τους.

Μιλώντας στην εκπομπή του Sigma

«Μεσημέρι και Κάτι» η αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου ανέφερε πως η μεταφορά των νεκρών γίνεται εδώ και τέσσερις μήνες με οδηγούς – μεταφορείς αστυνομικούς.

Τόνισε επίσης, πως δεν είναι δουλεία της αστυνομίας να μεταφέρει τους νεκρούς, όμως αναγκάζεται να το πράξει.

Η απόφαση, έχει ληφθεί από το Υπουργείο Υγείας λόγω της ανεπάρκειας οχημάτων μεταφοράς των νεκρών.

Σύμφωνα με την κ. Τυρίμου, έχουν γίνει συσκέψεις με το Υπουργείο Υγείας για επίλυση του θέματος το οποίο θεωρείται δύσκολο καθώς το Υπουργείο αναφέρει πως δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθεί η υπηρεσία μεταφοράς των νεκρών.

Τέλος, η Νικολέτα Τυρίμου είπε πως η αστυνομία ευελπιστεί πως θα βρεθεί σύντομα μια λύση αφού μετά το Νεκροτομείο στο Νοσοκομείο Λεμεσού, σειρά για ανακαίνιση παίρνουν τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα