Οι παρανομίες των Προεδρικών-Πήγε να ψηφίσει με την ταυτότητα της κόρης της

Πέντε ποινικούς φακέλους έχει σχηματίσει η αστυνομία, σχετικά με πρόσωπα τα οποία πιάστηκαν στα πράσα να παραβιάζουν τον περί εκλογών νόμο, την μυστικότητα της ψήφου και τις οδηγίες του γενικού έφορου εκλογών.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερεις αφορούν λήψη φωτογραφίας του ψηφοδελτίου και η μία αφορά περίπτωση γυναίκας που μετέβη σε εκλογικό κέντρο και επιχείρησε να ψηφίσει παρουσιάζοντας το δελτίο ταυτότητας της κόρης της.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης 6 μηνών ή χρηματικό πρόστιμο χιλίων ευρώ ή και τα δύο μαζί.
Μέχρι και χθες υπήρξαν περιπτώσεις πολιτών

που καταχώρησαν παράπονα στο Γραφείο.

Κατόπιν επικοινωνίας με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων, μας ενημέρωσε πως καταγράφηκαν γύρω στις 75 παραβιάσεις και τις δύο Κυριακές. Πιο συγκεκριμένα, αφορούν περιπτώσεις προωθητικών μηνυμάτων.

Για παράδειγμα, ένα πολιτικό κόμμα έστελνε σε αριθμό τηλεφώνου, που αποτελεί προσωπικό δεδομένο, ένα sms το οποίο προωθεί την υποψηφιότητα ενός συγκεκριμένου υποψηφίου, χωρίς την δυνατότητα, εκ μέρους του παραλήπτη, τερματισμού λήψης μηνυμάτων και βεβαίως χωρίς την συγκατάθεσή του.

Από εκεί και πέρα, το Γραφείο της Επιτρόπου, με το που λάβει το παράπονο, απευθύνεται στην άλλη πλευρά γι' απάντηση στους ισχυρισμούς και αφού την λάβει καταλήγει σε απόφαση, το οποίο μπορεί να είναι από προειδοποίηση μέχρι πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων ευρώ το κάθε μήνυμα, ενώ λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες, όπως η επανάληψη του μηνύματος.

Διαβάστε ακόμη: Τα παράξενα των Προεδρικών στην Πάφο-Πήγαν να ψηφίσουν με visa &εικόνα Αγίου

Keywords
Τυχαία Θέματα