Οι Ψυχικές αλλαγές στην Εφηβεία

Το σεξ δεν είναι έρωτας. Παρ’ όλα αυτά όταν ο σεξουαλικός τομέας δεν είναι ικανοποιητικός, απαιτείται αρκετός ιδεαλισμός ή υποχωρητικότητα από ένα ζευγάρι για να μπορέσει να συμβιώσει.

Η εφηβεία απεικονίζει αυτή την καθ’ όλα ιδιαίτερη στιγμή όπου διακυβεύεται η αρμονία ανάμεσα σε ερωτική και σεξουαλική ζωή, κατά τρόπο περισσότερο απαιτητικό στο κορίτσι, ενώ με λιγότερο ενεργό ενδιαφέρον στο αγόρι, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια.

Η ήβη και η μεταμόρφωση του σώματος αποτελούν θεμελιώδη χαρακτηριστικά της εφηβείας. Νέες ανάγκες αρχίζουν να εμφανίζονται, αυτές θα καθορίσουν

σταδιακά την εισδοχή ενός εφήβου (αγόρι - κορίτσι) σε ένα νέο σεξουαλικό, ερωτικό βίο.

Εν τούτοις, η ανάπτυξη αυτή δε γίνεται μέσα σε μία μέρα. Είναι ωστόσο, καθ’ όλα αυτονόητο, λόγω της ήβης, η ανάπτυξη αυτή επιτελείται επί σχετικά μακράς περιόδου, για δυο, τρία, τέσσερα χρόνια. Ας ορίσουμε με ακρίβεια το τι εννοούμε όταν μιλούμε για σεξουαλικότητα: πρόκειται για μια πλατιά σχετική έννοια που δεν περιορίζεται αποκλειστικά στη σεξουαλική πράξη.

Εάν εξάλλου στις μέρες μας μιλάμε τόσο πρόθυμα για τη σεξουαλικότητα του εφήβου, καμιά φορά μάλιστα με τρόπο υπερβολικό, να μη νομίσουμε όμως, ότι πριν την εφηβεία το παιδί (αγόρι - κορίτσι ) αγνοεί τα πάντα σχετικά με τη σεξουαλικότητα.

Η σεξουαλικότητα δεν ξεκινά με την εφηβεία. O Freud ήταν ένας από τους πρώτους που επισήμανε ότι το παιδί (αγόρι - κορίτσι ), από πολύ νεαρή ηλικία, αναπτύσσει περιέργεια γύρω από τα σεξουαλικά πράγματα, ενώ επινοεί διάφορες σεξουαλικές θεωρίες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα