Οι στοχεύσεις και οι άξονες Αναστασιάδη στη διάσκεψη Τύπου

Αντίστροφη μέτρηση για την αυριανή (6/11), πολυαναμενόμενη, διάσκεψη τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη για ενημέρωση του λαού σε σχέση με τις κρίσιμες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Συγκεκριμένους άξονες και στοχεύσεις έχει για την αυριανή διακαναλική στην ουσία συνέντευξη του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Καταρχάς δεν είναι τυχαία η επιλογή του χρόνου καθώς, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ήθελε να το πράξει ακόμη και πριν από την επίσκεψη Λουτ, ωστόσο δεν του επέτρεψε το βεβαρημένο του πρόγραμμα.

Η επιλογή του χρόνου λοιπόν έγινε γιατί θεωρεί ότι υπήρξε

το τελευταίο διάστημα διαστρέβλωση των θέσεων του όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό, της Πινδάρου συμπεριλαμβανομένης.

Και εδώ ακριβώς είναι ο πρώτος άξονας της στόχευσης του.

Να εξηγήσει ότι η πρόταση για αποκέντρωση, εντάσσεται στο συμφωνηθέν πλαίσιο της ΔΔΟ και στο πλαίσιο Γκουτέρες. Παράλληλα θα αναδείξει την ανάγκη η όποια διευθέτηση να έχει την εκ των προτέρων θετική προσέγγιση του λαού γιατί αντίθετα δεν θα έχει πιθανότητες επιτυχίας σε δημοψήφισμα. Δηλαδή, εν άλλοις λόγοις θα υπομνήσει ότι ενεργεί εκ μέρους του λαού και όχι μονομερώς, γιατί θεωρεί ότι η λειτουργικότητα των όσων απαιτούν οι Τ/κ είναι τέτοια που δεν γίνεται αποδεκτή από την Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Αυτό το μήνυμα άλλωστε δεν θα έχει παραλήπτες μόνο στο εξωτερικό, την Τουρκία και τα κατεχόμενα αλλά και το εσωτερικό, καθότι θυμίζουμε, αναγγέλλοντας τη διάσκεψη ο Νίκος Ανασταδιάδης είχε πει ότι θα αποδείξει μέσω αυτής ποιος σκέφτεται το εθνικό συμφέρον και ποιος τα μικροκομματικά. Αναφορά που αφορούσε απευθείας στο ΑΚΕΛ που ασκεί κριτική.

Σε ότι αφορά τα διαδικαστικά η συνέντευξη έχει μετακινηθεί για τις εφτά και τριάντα αύριο βράδυ. Το Σίγμα στο πλαίσιο του δελτίου ειδήσεων θα συνδεθεί απευθείας με το Προεδρικό, ενώ ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδίδεται απευθείας από τη διαδικτυακή πύλη Sigmalive.

Keywords
Τυχαία Θέματα