Οικολόγοι: Καλή νέα χρονιά στην Παιδεία με εκκρεμότητες

Καλή νέα χρονιά στην παιδεία με εκκρεμότητες, εργοτάξια, κακό κλίμα και άλλα θέματα που δημιουργούν αβεβαιότητα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Αν και το σχολικό κουδούνι ήχησε και οι μαθητές μπήκαν στις τάξεις για τη νέα σχολική χρονιά, τα μέτωπα στην παιδεία είναι ανοικτά, δημιουργώντας

στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τους γονείς μια αβεβαιότητα σε σχέση με την πορεία της σχολικής αυτής περιόδου.

Ακόμα μια χρονιά ξεκινά με προβλήματα στην υποδομή, με σχολεία- εργοτάξια και με κενά στην στελέχωση. Εάν δημοτικό σχολείο στην Επισκοπή της Λεμεσού δεν θα ξεκινήσει καν από την πρώτη μέρα.

Οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών, πορεύονται πλέον από κοινού όπως ανακοίνωσαν με σκοπό να επιτευχθούν οι στόχοι που έθεσαν αλλά και για τα επόμενα βήματα σε σχέση με την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου προς όφελος των μαθητών.

Ωστόσο οι παλινδρομήσεις και δη μεταξύ κυβέρνησης και κυβερνώντος κόμματος συνεχίζονται. Αφενός ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Χαμπιαούρης σε δημόσιες δηλώσεις του στο ΡΙΚ αναφέρεται σε αισιοδοξία, λέγοντας μάλιστα πως εάν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις επανέλθουν στο διάλογο, στη βάση όσων συμφωνήθηκαν τελευταίως, η λύση θα βρεθεί. Αφετέρου ο Πρόεδρος του Κυβερνώντος κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις του επίσης στο ΡΙΚ είπε ότι οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών δεν τηρούν το λόγο τους, ενώ έκανε λόγο και για πραγματοποίηση διαλόγου υπό απειλές για απεργία.

Η κυβέρνηση φαίνεται να παλινδρομεί και να έχει δημιουργήσει εάν τεράστιο θέμα, το οποίο ταλανίζει ακόμα την παιδεία και την κοινή γνώμη. Έστησε μια επικοινωνιακή παγίδα στην οποία κατάφερε να πέσει η ιδιά μέσα.

Με την σειρά τους οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών χαρακτήρισαν ως λύση ανάγκης και εργαλείο για ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς με ταυτόχρονη έναρξη διαλόγου, την κοινή πρόταση που θα αποστείλουν σήμερα στην Κυβέρνηση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και μεταφέρουμε δημόσια ότι η κατάσταση που δημιούργησε η παρούσα κυβέρνηση στην παιδεία, δημιουργεί κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας στους γονείς. Τα θέματα αυτά στην παιδεία συζητούνται εδώ και 2 μήνες χωρίς ουσιαστικά να βρεθεί η λύση.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών εισάκουσαν την παράκληση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών όπως αποφύγουν το ύστατο μέτρο της απεργίας, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν θα ήταν βοηθητικό.

Όμως οι εκκρεμότητες, οι διαφορές, οι διαφωνίες και τα ανοικτά μέτωπα είναι μια κατάσταση η οποία συντηρείται. Ο διάλογος μεταξύ κυβέρνησης και εκπαιδευτικών επιβάλλεται. Σε ήρεμους τόνους, εν ειρήνη και με στόχο το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν.

Τονίζουμε ότι ως Οικολόγοι είχαμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την άποψη ότι όσα χρήματα εξοικονομηθούν για την παιδεία, πρέπει να επιστρέψουν πίσω σε αυτή. Το αναφέρουμε εκ νέου, καθώς με τα νέα δεδομένα φαίνεται ότι είναι πιθανόν να ακουστούν υποσχέσεις πως οι φετινές εξοικονομήσεις θα επιστραφούν την ερχόμενη ή μετερχόμενη σχολική περίοδο. Εμείς θα παρακολουθούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα