Οικολόγοι: Ο Υπ.Δικαιοσύνης ας επιδείξει πολιτική ευθιξία

Ο αρχηγός της αστυνομίας και οι νέες πληροφορίες αφήνουν εκτεθειμένες τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης των τελευταίων δεκαετιών. Ο σημερινός υπουργός ας επιδείξει πολιτική ευθιξία αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Η παραδοχή του Αρχηγού της Αστυνομίας για την κατάσταση που επικρατεί στο Σώμα αφήνει εκτεθειμένη όχι μόνο τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης,

αλλά και τις προηγούμενες.

Μπορεί να υποψιαζόμασταν και να αναφέραμε το πόσο βαθιά έχεις τις ρίζες της η διαφθορά, αλλά οι δημόσιες διαπιστώσεις του κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου στην εφημερίδα "Σημερινή", σοκάρουν.

Είναι δυνατόν ο Αρχηγός να ανακοινώνει ότι έχει κάνει τις εισηγήσεις του εδώ και δύο χρόνια για τη διαφθορά και ο υπουργός Δικαιοσύνης να εμφανίζεται τώρα έτοιμος να αναλάβει δράση για την πάταξη της;

Είναι δυνατόν, μέχρι τις αρχές του 2016, να μην υπήρχαν κριτήρια μεταθέσεων και να παραδέχεται ο Αρχηγός, ότι οι μεταθέσεις γίνονταν, κατά τον μέγιστο βαθμό, με αναξιοκρατία;

Ο Αρχηγός δήλωσε πως: "Μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Αστυνομία φέρει το πολιτικοκοινωνικό σύστημα της χώρας με τις προσλήψεις και προαγωγές που έχουν γίνει στο παρελθόν. Τώρα θερίζουμε ότι έσπειραν κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια". Με αυτές τις λίγες λέξεις περιέγραψε ολόκληρη την πικρή αλήθεια.

Οι νέες πληροφορίες για το "λάθος" της Αστυνομίας στην υπόθεση Καλοψιδιώτη αποδεικνύουν, ότι ακόμα και σήμερα η διαφθορά έχει μακριά πλοκάμια.

Τα έγγραφα και οι νέες ειδήσεις που παρουσιάζει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" δείχνουν ότι η σερβική Ιντερπόλ εμπλέκει την Αστυνομία Κύπρου στη διαρροή προς τους εγκληματίες, αφού ενδέχεται να εμπλέκονται κι άλλα μέλη της αστυνομίας ή και των Κεντρικών Φυλακών.

Φαίνεται ότι το... "λάθος" μπορεί να ήταν σκόπιμο και συνεχίζεται, αφού ο αστυνομικός που απέστειλε το μήνυμα στους Σέρβους εκτελεστές παραμένει στο πόστο του σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη.

Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο χώρο επιβάλλεται να ξεκινήσουν από την κορυφή και μάλιστα άμεσα. Ας αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες που άλλοι δεν ανέλαβαν. Η πολιτική ευθιξία παράγει πολιτικό πολιτισμό και ενισχύει την προσπάθεια της κάθαρσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα