Οικολόγοι:Η παύση του Αρχηγού δεν διασώζει το κύρος της κυβέρνησης

Η σημερινή παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας και η χθεσινή παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, όχι μόνο δεν διασώζουν το κύρος της Κυβέρνησης και δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο, την πίκρα και την ντροπή που αισθάνεται η κυπριακή κοινωνία, αλλά έγιναν τόσο αργοπορημένα που ίσως να έχουν χάσει και την αξία τους, αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

"Η σημερινή παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας και η χθεσινή παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης όχι μόνο δεν διασώζουν το κύρος της

Κυβέρνησης και δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο, την πίκρα και την ντροπή που αισθάνεται η κυπριακή κοινωνία, αλλά έγιναν τόσο αργοπορημένα που ίσως να έχουν χάσει και την αξία τους. Όπως σωστά ανάφερε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός, κ. Νίκος Κόσιης, προσωπικός φίλος του κ. Ιωνά, οι παραιτήσεις και των δυο έπρεπε να είχαν υποβληθεί από την αρχή.

Το μέγεθος της τραγωδίας που παρακολουθεί έκπληκτη η κοινή γνώμη εδώ και δύο βδομάδες είναι τέτοιο που οι πολίτες και η κοινωνία δεν μπορούσαν παρά να επιβάλουν την απομάκρυνση του Αρχηγού της Αστυνομίας και του πολιτικού προϊστάμενου της, υπουργού κ. Ιωνά Νικολάου.

Η παύση του κ. Χρυσοστόμου και η παραίτηση του κ. Νικολάου δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αστυνομία. Χρειάζεται σε βάθος έρευνα ώστε να διαπιστωθούν τα λάθη που έγιναν στην διαχείριση των κατά συρροή εξαφανίσεων. Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η αρχή για τις απαιτούμενες αλλαγές στην αστυνομία αλλά και στο πλαίσιο που διέπει την εργοδότηση των αλλοδαπών οικιακών βοηθών.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά ενάντια στο κομματικό κατεστημένο που λειτουργεί διαχρονικά με τη λογική του διαμοιρασμού των θέσεων και το βόλεμα των ημετέρων, διότι η κομματοκρατία γεννά αναξιοκρατία και η αναξιοκρατία, την ανικανότητα. Είναι διαχρονική απαίτηση των Οικολόγων να υπάρχει διαφάνεια. Εργαστήκαμε αρκετά σκληρά εντός της Βουλής προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ επίσης πολύ δουλειά μας περιμένει και στην Ευρωβουλή".

Keywords
Τυχαία Θέματα