Οικονομία και Ε.Ε. στην ατζέντα Αναστασιάδη-Ακιντζί

Στο πλαίσιο της «εντατικοποίησης» των συνομιλιών στο Κυπριακό, πραγματοποιείται σήμερα, στις 10 το πρωί, η πέμπτη από τις συνολικά οκτώ προγραμματισμένες συναντήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Θέματα Οικονομίας και Ε.Ε. θα βρεθούν στην ατζέντα.

Οι επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου, οπότε οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων αναμένεται να προβούν σε κοινή δήλωση.

Μέχρι

τότε συμφώνησαν να τηρηθεί πλήρης εμπιστευτικότητα. Το εδαφικό και το θέμα των εγγυήσεων θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων και θα αναζητηθούν συγκλίσεις.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, με την ολοκλήρωση του κύκλου των εντατικών συνομιλιών, η Κυβέρνηση θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Ακολούθως τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στόχος, σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, είναι η πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τον ΓΓ του ΟΗΕ και ακολούθως πενταμερούς διάσκεψης με τη συμμετοχή και των εγγυητριών δυνάμεων.

Αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις ο Πόλυς Πολυβίου;

Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «η Σημερινή» έντονες διαφωνίες, σε σχέση με την προσέγγιση της μορφής λύσης του Κυπριακού, φέρνουν σε αντιπαράθεση μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας της πλευράς μας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι διαφωνίες αφορούν τη διαφαινόμενη μορφή λύσης, καθώς και τη δομή και τη λειτουργία του νέου πολιτειακού συστήματος, που θα προκύψει, θεωρώντας πως θα είναι εξόχως δυσλειτουργικό και μη βιώσιμο.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, που ήταν χθες βράδυ φιλοξενούμενος στις «Τομές στα Γεγονότα» του «Σίγμα», απέφυγε να επιβεβαιώσει την αποχώρηση του κ. Πολυβίου από τη διαπραγματευτική ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα