Όλοι πλην ΔΗΣΥ ζητούν παραίτηση Ρ. Ερωτοκρίτου

Ο ΔΗΣΥ δεν παρεμβαίνει και δεν τοποθετείται σε θέματα που αφορούν τη δικαιοσύνη, ήταν η αντίδραση του κόμματος, το οποίο διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα που ζητούν εδώ και τώρα την παραίτηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Η καταχώριση ποινικής δίωξης κατά του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα αποτελεί πολύ σοβαρή εξέλιξη. Με σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας, το ΑΚΕΛ έχει την ισχυρή άποψη ότι ο κ. Ερωτοκρίτου πρέπει να παραιτηθεί αμέσως

Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Ερωτοκρίτου

είναι ένοχος για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, αλλά πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παραιτηθεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του ως απλός πολίτης, διαφυλάσσοντας το κύρος του θεσμού που εκπροσωπεί τονίζει το ΔΗΚΟ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των υπολοίπων κομμάτων με μικρή διαφοροποίηση του ΕΥΡΩΚΟ το οποίο ζητεί την παραίτηση τόσο του Γενικού Εισαγγελέα όσο και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Η Συμμαχία Πολιτών ζητεί την παραίτηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα καταθέτοντας παράλληλα πρόταση για μεταρρύθμιση της Νομικής υπηρεσίας με τις ποινικές διώξεις να μεταφερθούν σε ένα ανεξάρτητο Σώμα Εισαγγελέων.

«Προτείνουμε όπως ο Γενικός, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και η Γενική Εισαγγελία, με μειωμένο προσωπικό, διατηρήσουν το καθεστώς του Νομικού Συμβούλου του Κράτους. Οι εξουσίες και οι αρμοδιότητες που αφορούν στις ποινικές διώξεις να μεταφερθούν σε ένα ανεξάρτητο Σώμα Εισαγγελέων οι οποίοι θα διορίζονται, με διαφανείς διαδικασίες, από το Ανώτατο Δικαστήριο», αναφέρεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα