Ολυμπιακός - Ανόρθωση 2-1: Προβάδισμα πρόκρισης οι μαυροπράσινοι!

Ένα σημαντικό προ άδισμα πρόκρισης πήρε ο Ολυμπιακός Λευκωσίας έναντι της Ανόρθωσης στο Μακάρειο Στάδιο με 2-1, στην φάση των προημιτέλικων του κυπέλλου Coca Cola. O επαναληπτικός θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου, στο "Αντώνης Παπαδόπουλος".

Απόλυτος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ο Στέφανος Χαραλάμπους ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ των γηπεδούχων (34΄, 55΄). Για την

Ανόρθωση ισοφάρισε ο Τεχέρα προσωρινά από το σημείο του πέναλτι (45΄). 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα με πρώτη καλή στιγμή στο 1ο λεπτό, με άστοχο σουτ του Σαμπό εντός περιοχής, ενώ τρία λεπτά μετά σημείωθηκε νέα άστοχη προσπάθεια, αυτή τη φορά από τον Γκερέρο.

Η «Κυρία» συνέχισε να πιέζει και στο 17’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μολ απόκρουσε με δυσκολία στο σουτ που επιχείρησε εντός περιοχής ο Μραζ.

Στην επαναφορά ο Παρούτης πήγε να μπει στην φάση, έπεσε στην περιοχή, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι.

Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού οι μαυροπράσινοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους τελική. Ο Κορομάν έβγαλε σέντρα για τον Χαραλάμπους, με τον Κύπριο να κάνει ένα εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό για το 1-0, ενώ είχε άλλη μία απειλή στο 42’ με τον ίδιο παίκτη για ένα δεύτερο γκολ.

Ωστόσο στο 43′ η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αντωνίου από τον Χαραλάμπους. Ο Τεχέρα δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έτσι ήρθε το 1-1 του ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους τελική και πάλι κατάφεραν να προηγηθούν ξανά στο 55΄ με 2-1, όταν ο  Κορομά κέρδισε τις κόντρες στην περιοχή της Ανόρθωσης, ο Μπαισίνιο έβγαλε την άμυνα αλλά η μπάλα κατέληξε στον Στέφανο Χαραλάμπους που με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά απόψε.

Η ομάδα της Αμμοχώστου δεν κατάφερε να απειλήσει ποτέ ξανά  (μόνο μία τελική με Χριστοφή στο 85') και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ήττα της ομάδας στον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ολυμπιακός: Μολ, Μπάρτι, Έσελινγκ, Ντόσις (46΄Αλσέους) Ψύχας, Νάνι, Κυριάκου, Γκόρουπετς, Ενόχ (90΄Καλίλι)  Χαραλάμπους, Κορομά

Στον πάγκο: Τσαρλς, Λιασίδης, Μουχτάρης, Σάλι, Κα, Χριστοδούλου, Ιωάννου, Σλόγκαρ, Χέντρικς, Γιακουμάκης, Καλίλι, Αλσέους

Ανόρθωση: Κεραυνός, Μπαϊσίνιο, Κορέια, Τεχέρα, Γκερέρο, Παρούτης (61΄Γουαρίς) Αντωνίου, Σάμπο (71΄Κορτές) Χαρογιάν (61΄Κορρέα) Ιωάννου (61΄Χριστοφή) Μραζ

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Αντωνιάδης, Φερέιρα, Γουαρίς, Αντονίν, Νινγκά, Πάντσεον, Κορρέα, Κωνσταντίνου, Χριστοφή

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Δημητριάδης Μάριος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Keywords
Τυχαία Θέματα