Ομήρου: Καλώ σε ψήφο αποτροπής εκλογής ακροδεξιού

«Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πραγματοποιούνται μέσα σε ένα ιδιαίτερα τοξικό περιβάλλον, σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Βασικός παράγοντας διαμόρφωσης αυτού του τοξικού περιβάλλοντος, είναι οι δυνάμεις που αντιμάχονται την ευρωπαϊκή ενοποίηση και εμφανίζονται ως θλιβεροί νοσταλγοί ολοκληρωτικών, μισαλλόδοξων και ρατσιστικών αντιλήψεων, που στο παρελθόν οδήγησαν την ανθρωπότητα σε ένα χωρίς προηγούμενο αιματοκύλισμα», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος

της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Ακολουθεί αυτούσια:

Ταυτόχρονα, στις προσεχείς ευρωεκλογές, κρίσιμο διακύβευμα αποτελεί η συνέχιση ή η ανακοπή μιας οικονομικής πολιτικής, με χαρακτηριστικά την ακραία λιτότητα, την κοινωνική περιθωριοποίηση ευρύτατων πληθυσμιακών ομάδων της Ευρώπης και το χάσμα ανισοτήτων μεταξύ του πλούσιου βορρά και του φτωχού νότου.
Αυτές οι θεμελιώδεις παράμετροι, μετατρέπουν τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στις πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ε.Ε.

Είναι χρέος των Κυπρίων πολιτών να τοποθετηθούν ενώπιον αυτών των δεδομένων, με υψηλό αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης.

Να απορρίψουν το μόρφωμα της Κυπριακής ακροδεξιάς που αποτελεί θλιβερό νοσταλγό, εκείνων που οδήγησαν στην εθνική προδοσία του 1974. Να απορρίψουν ταυτόχρονα τους εκφραστές των πολέμιων των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, όπως αυτές αποτυπώνονται στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Η απειλητική και θρασεία εμφάνιση στην Κύπρο, πολιτικού σχήματος που φιλοδοξεί να εκφράσει αυτές τις απόψεις, πρέπει να ανακοπεί.
Και επειδή, τυχόν επιτυχία του, απειλεί με αποστέρηση εκπροσώπησης της Κύπρου στη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέλω να καλέσω τον κόσμο της ΕΔΕΚ και ευρύτερα τους δημοκρατικούς πολίτες να στηρίξουν τον συνδυασμό του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, προκειμένου να φράξουν τον δρόμο στους επίδοξους θεωρητικούς του ναζισμού και του φασισμού μέσα στο κυπριακό πολιτικό σκηνικό.

Οι όποιες διαφορές, δεν θα ήταν δυνατόν να με αποτρέψουν από μια σαφή τοποθέτηση, απέναντι στο κρίσιμο δίλημμα και διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής.

Η ιστορία μου, οι αρχές μου, δεν μου επιτρέπουν σιωπή.

Καλώ σε ψήφο αποτροπής εκλογής εκπροσώπου του ακροδεξιού μορφώματος. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε βαρύτατη προσβολή, αλλά και πλήγμα στην εικόνα και την αξιοπιστία της Κύπρου.

Καλώ σε ψήφο για εκπροσώπηση της Κύπρου στη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διαχρονικά υπηρέτησε το ευρωπαϊκό ιδεώδες, στήριξε την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Κύπρου και συμπαρατάσσεται στον αγώνα για λύση του Κυπριακού στη βάση του τερματισμού της τουρκικής κατοχής και αποκατάστασης της ενότητας, εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα