ΟΜΟΝΟΙΑ Έφτασε η ώρα για το γενικό restart

Ο Αντώνης Τζιωνής κατέστησε σαφές ότι, στόχος τη νέα σεζόν είναι η ομάδα να μπει σε πορεία πρωταθλητισμού, ώστε να διεκδικεί κάθε θεσμό στον οποίο συμμετέχει

Είναι δεδομένο ότι στην Ομόνοια επιχειρείται ολική επανεκκίνηση, σε όλα τα επίπεδα. Αυτό ήταν και το μήνυμα που βγήκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην οποία μίλησαν ο Πρόεδρος Αντώνης Τζιωνής, ο προπονητής Πάμπος Χριστοδούλου και ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος Ανδρέας Πασιουρτίδης.

Πρωταρχικός στόχος είναι η ομάδα να ικανοποιεί τον κόσμο με την εικόνα

που θα παρουσιάζει εντός αγωνιστικού χώρου και να κοιτάζει στα μάτια όλους τους αντιπάλους. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Δημήτρη Χριστοφή για άλλα τέσσερα χρόνια, κάτι που -όπως ήταν φυσιολογικό- σκόρπισε χαρά στον κόσμο της ομάδας. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι ο Μάκης Παπαϊωάννου αναλαμβάνει χρέη διευθυντή ποδοσφαίρου.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Τζιωνής παραδέχτηκε ότι στη σεζόν που ολοκληρώθηκε έγιναν λάθη στη στελέχωση, τη διαχείριση του ρόστερ και στη λήψη κάποιων αποφάσεων στο ποδοσφαιρικό και, όπως είπε, το διοικητικό συμβούλιο αναλαμβάνει το μερίδιο που του αναλογεί. Στη συνέχεια ανέφερε ότι, μόνο εάν κοιτάξουν όλοι μπροστά η ομάδα θα μπορέσει να βρει τον δρόμο της.

«Ο περήφανος κόσμος της Ομόνοια δεν αντέχει τα μοιρολόγια, ούτε τη μιζέρια. Δεν του ταιριάζουν, δεν του αξίζουν. Επιβάλλεται να κοιτάξουμε μπροστά. Να γυρίσουμε σελίδα. Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, να βαδίσουμε στην επόμενη μέρα. Μετατρέποντας σε πλεονέκτημα την αποτυχία μας να βγούμε στην Ευρώπη. Μετατρέποντας την παρούσα συγκυρία σε μια μεγάλη ευκαιρία για να βρούμε τις λύσεις σε όσα απασχολούν την ομάδα μας. Για να κτίσουμε σε γερά θεμέλια».

Σε πορεία πρωταθλητισμού

Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κατέστησε σαφές ότι, στόχος τη νέα σεζόν είναι η ομάδα να μπει σε πορεία πρωταθλητισμού, ώστε να διεκδικεί κάθε θεσμό στον οποίο συμμετέχει. Μια ομάδα που θα ντρέπεται να χάνει. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να γεμίσει ξανά τα γήπεδα.

«Επιβάλλεται να βάλουμε ξανά ψηλά τον πήχη, για το άλμα κορυφής. Διότι Ομόνοια χωρίς πρωταγωνιστικούς στόχους, πολύ απλά, δεν είναι Ομόνοια. Ασφαλώς, δεν είναι με τα λόγια που κτίζουν τις ομάδες, αλλά με σκληρή δουλειά. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης. Εκεί οριοθετούνται οι στόχοι και δίνονται απαντήσεις. Και η εμπιστοσύνη κερδίζεται με έργα, όχι με λόγια και βαρύγδουπες διακηρύξεις. Συνεπώς, λίγα λόγια και περισσότερη δουλειά».

«Ριζώνει» στο «Ηλίας Πούλλος» ο Χριστοφή

Για τη συνέχεια, ο κ. Τζιωνής φύλαγε την είδηση που σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών της ομάδας. «Η δουλειά ξεκίνησε ήδη και με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνω την επέκταση του συμβολαίου του Δημήτρη Χριστοφή για άλλα 4 χρόνια. Ο Δημήτρης σημαίνει πολλά, τόσο για την Ομόνοια όσο και για τον κόσμο της. Είναι ένα δικό μας παιδί και μας ικανοποιεί αφάνταστα το ότι συνεχίζει με το τριφύλλι στο στήθος». Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι ο Μάκης Παπαϊωάννου αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο για συμμετοχή στη νέα προσπάθεια και υποστήριξη των προϊόντων της Ομόνοιας ενώ, όπως ανέφερε, στόχος είναι τα 7.000 εισιτήρια διαρκείας.

Π. Χριστοδούλου: Να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα»

Να φτιαχτεί μια δυνατή Ομόνοια ήταν το σημαντικότερο μήνυμα που έστειλε στην πρώτη του δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πάμπος Χριστοδούλου. Ο Κύπριος τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα θα διεκδικήσει όλους τους στόχους και κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει τη μεγάλη προσπάθεια και να γεμίζει τα γήπεδα. «Είναι σημαντικό οι νέοι παίκτες να αντιληφθούν πού έρχονται. Αυτό είναι επιπρόσθετη δουλειά όλων μας, να το εμπεδώσουν οι παίκτες. Ο τρόπος στησίματος της ομάδας, που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Η Ομόνοια πρέπει να έχει και παρόν και μέλλον. Να στήσουμε μια ομάδα που θα τη χαιρόμαστε, να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να βλέπουμε τα γήπεδα γεμάτα. Αυτό θα έρθει όχι μόνο από το θέαμα, αλλά και από το πάθος των παικτών».

Άρχισαν οι αποχωρήσεις

Η Ομόνοια ανακοίνωσε χθες το απόγευμα πως με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2016-17, ολοκληρώνεται το συμβόλαιο συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές, Ντάριο Κρέσιτς, Καρλίτος, Τζιορτζ Φλορέσκου και Ονησίφορο Ρουσιά.

Επίσης, ενημέρωσε πως ολοκληρώνεται ο δανεισμός ενός έτους των Δημήτρη Κωνσταντινίδη και Κωνσταντίνου Κότσαρη, από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Η Ομόνοια στην ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά τους πιο πάνω ποδοσφαιριστές για την προσφορά τους και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:

*Στις 26 Ιουνίου οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις.

*Στις 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση, η οποία θα είναι ανοικτή για τον κόσμο.

*Από τις 4 μέχρι τις 14 Ιουλίου η ομάδα θα βρίσκεται στις Πλάτρες για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Υπάρχει το ενδεχόμενο για ένα φιλικό ή δίτερμα ανοικτό για τον κόσμο.

*Ακολούθως η ομάδα θα μεταβεί στο εξωτερικό, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, όπου θα δοθούν φιλικά παιγνίδια. Ακόμη δεν έχει κλείσει το προπονητικό κέντρο της προετοιμασίας.

*Φιλικά παιγνίδια θα δοθούν και στην Κύπρο με την επιστροφή της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα