Ομόνοια: Εκρηκτικός συνδυασμός δεδομένων

Και ξαφνικά η Ομόνοια… γέμισε από ποιότητα. Οι συνθήκες του αγώνα με την Πάφο επέτρεψαν στην ομάδα του Κώστα Καϊάφα να ξεδιπλώσει το ταλέντο της, να τρέξει και να σκοράρει. Πράγματα που είχε πολύ μεγάλη ανάγκη, για να της τονώσει τη ψυχολογία και να της δώσει δυναμική.



Η Ομόνοια έχει πολύ καλό ρόστερ και όχι πλήρες (όπως δηλώνεται επίσημα) και θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις συγκεκριμένες ποιοτικές του δυνατότητες. Η επάνοδος των Γκουλόν και Μαργκάσα, ήρθε να δέσει αρμονικά με την επιστροφή του Χριστοφή, το φορμάρισμα του Κίρμ και τον μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας

του Ρομαρίκ. Ένας «εκρηκτικός» συνδυασμός δεδομένων που μπορεί να δώσει ιδιαίτερη αγωνιστική διάσταση στους «πράσινους» και στην κυριολεξία να τους εκτοξεύσει…

Αποκτώντας μεγαλύτερα αποθέματα φυσικής κατάστασης, οι Γκουλόν και Ρομαρίκ, μπορούν να αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο της μεσοαμυντικής γραμμής της ομάδας. Ο Ρομαρίκ, κόντρα στην Πάφο, αγωνιζόμενος στον άξονα απέδειξε ότι με την ποιότητα και την εμπειρία του, μπορεί να βγάλει γρήγορα και σωστά την ομάδα μπροστά. Έχει υψηλά ποσοστά σωστών μεταβιβάσεων στην καριέρα του ενώ έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά να αναχαιτίζει αντίπαλες επιθέσεις. Είναι όμως κάπως «βαρύς» και περισσότερο παίζει με το μυαλό, παρά με τα πόδια (τρέχοντας). Ίδιας πάστας, με μεγαλύτερο εκτόπισμα, είναι και ο Γκουλόν, δίνοντας την ευχέρεια στον Καϊάφα να τους εναλλάσσει θέσεις.

Ο Κίρμ είναι γνωστό τι μπορεί να προσφέρει και αποτελεί μεγάλο όπλο για την Ομόνοια. Θεωρείται ότι μαζί με τον Χριστοφή, αλλά και τον Μπαντιμπάνγκα μπορούν να δώσουν επιπλέον ώθηση στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Και οι τρείς μπορούν να τρέξουν, να δώσουν ασίστ και να σκοράρουν και κυρίως να συνεργαστούν και να ντουμπλάρουν τον Ασίς, βγάζοντας σε ανισορροπία την αντίπαλη άμυνα, όπως έγινε στη «μαγική» εκείνη φάση του β’ μέρους με τον Οικονομίδη να έρχεται ως τρέϊλερ και να χάνει την ευκαιρία.

Τι απομένει, για να δέσει το γλυκό; Ένας καθαρόαιμος σέντερ φορ γκολτζής. Το ανέβασμα του Ρουσιά δίνει μια λύση, αλλά θα πρέπει και ο Σέρινταν να ανεβεί και να αρχίσει να βλέπει δίχτυα. Αν υποθέσουμε, ότι η Ομόνοια θα πάει στα δύο μεγάλα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ, με Κίρμ και Χριστοφή στα άκρα της επίθεσης, τότε μάλλον θα προτιμηθεί ο Σκέμπρι για την κορυφή. Ο Μαλτέζος έχει το εύκολο γκολ και έστω και αν δεν είναι φορ περιοχής, απέδειξε ότι μπορεί να δώσει την πιο αξιόπιστη λύση στο συγκεκριμένο χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα