Ομόνοια: Με βασικότερο όπλο την εμπειρία

Αντίστροφα μετράνε πλέον στην Ομόνοια για τον αυριανό αγώνα κόντρα στη Γιαγκελόνια (21:30 ώρα Κύπρου). Οι «πράσινοι» βρίσκονται από χθες το πρωί στη πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία, και σήμερα θα αναχωρήσουν για το Μπιάλιστοκ, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Πολωνούς.


Στις τάξεις του «τριφυλλιού» υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι η ομάδα μπορεί να πάρει εκείνο το αποτέλεσμα που θα της δώσει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, ενόψει του επαναληπτικού στη Λευκωσία. Το έχει αποδείξει άλλωστε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι μπορεί να διεκδικήσει

με αξιώσεις το θετικό αποτέλεσμα σε δύσκολες έδρες και κόντρα σε ισχυρές ομάδες.
Ο βαθμός ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών του Κώστα Καϊάφα είναι σαφώς σε υψηλότερα επίπεδα, σε σχέση με τους αγώνες κόντρα στην Ντιναμό Μπατούμι. Μπορεί να μην είναι 100% έτοιμοι - και δεν θα μπορούσαν να ΄ναι τέτοια περίοδο - είναι όμως όσο χρειάζεται για να διεκδικήσουν στα ίσα την πρόκριση κόντρα σε μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα. Η Γιανγκελόνια ολοκλήρωσε και το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της, μιας και η Εκστρακλάσα (ονομασία πολωνικού πρωταθλήματος) ξεκινά το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Υπερέχει σε εμπειρία
Μπορεί η Γιανγκελόνια να διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της, μπορεί πέρυσι να φλέρταρε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μπορεί να προκρίθηκε με νίκη-μαμούθ (8-0) επί της Κρούγια, δεν παύει όμως να είναι μια ομάδα με ελάχιστες παραστάσεις από ευρωπαϊκά κύπελλα. Η ομάδα του Μπιάλιστοκ συμμετέχει μόλις για τρίτη φορά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ φέτος πανηγύρισε για πρώτη φορά πρόκριση στον επόμενο γύρο.
Η πρώτη της παρουσία ήταν το 2010. Τότε είχε προκριθεί αυτόματα στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και αποκλείστηκε από τον Άρη Θεσσαλονίκης, με συνολικό σκορ 4-3. Tην ίδια τύχη είχε και την επόμενη σεζόν, απέναντι στην Ίρτις Πάβλονταρ (Καζακστάν).
Είναι επίσης χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πριν τα δύο πρόσφατα παιχνίδια με τη λιθουανική ομάδα, μόλις τρεις ποδοσφαιριστές της Γιαγκελόνια είχαν ξαναπαίξει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο λόγος για τους Βασίλιεφ, Ταρασόβς και Γκζιμπ.
Η έλλειψη εμπειριών σε διεθνές επίπεδο είναι ένα στοιχείο που πιθανόν να παίξει σημαντικό ρόλο στους δύο αγώνες κόντρα στην Ομόνοια. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ομάδας μας έναντι των Πολωνών. Οι «πράσινοι» συμμετέχουν ανελλιπώς στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ένα σημαντικό κομμάτι του περυσινού κορμού, ο οποίος έφτασε στο παρά ένα για να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, παραμένει στην ομάδα, ενώ ήρθαν και παίκτες με μπόλικες ευρωπαϊκές παραστάσεις. Ο Μπεμπέ και (κυρίως) ο Σιέρινταν ανήκουν φυσικά σε αυτή την κατηγορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα