Ομόνοια: Ντέρμπι υπέρβασης για το «τριφύλλι»

Στη μέχρι τώρα πορεία των 19 αγωνιστικών, ελάχιστες ήταν οι φορές που κάναμε λόγο για καθοριστικό ή έστω σημαντικό παιχνίδι για την Ομόνοια. Και αυτό γιατί μετά το κακό ξεκίνημα των «πρασίνων» στον πρώτο γύρο, οι αποστάσεις από την κορυφή ήταν τέτοιες που γι' ακόμη μια χρονιά βρέθηκαν να κυνηγούν τον ελάχιστο στόχο, αυτόν της εισόδου στην πρώτη εξάδα.

Ο πρώτος αγώνας που είχε τον χαρακτήρα του καθοριστικού, από την άποψη ότι το τελικό αποτέλεσμα θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό τους μετέπειτα στόχους του «τριφυλλιού», ήταν με την ΑΕΚ

στο ΓΣΖ, για τη 15η αγωνιστική. Με ήττα η Ομόνοια θα έμενε στο -6 από την ομάδα της Λάρνακας και παράλληλα υπήρχε κίνδυνος να απομακρυνθεί στους 12 βαθμούς από την κορυφή. Παρά τα πάρα πολλά προβλήματα, ειδικά στην άμυνα, η ομάδα του Κώστα Καϊάφα πήρε παλληκαρίσια νίκη με 3-1, πάτησε για πρώτη φορά την 4η θέση (ισόβαθμη με την ΑΕΚ) και εκμεταλλευόμενη τις ισοπαλίες των ΑΠΟΕΛ (1-1 με Αγία Νάπα) και Απόλλωνα (3-3 με ΑΕΛ) και μείωσε στο -7 από την κορυφή. Από τότε οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν μιαν αξιοθαύμαστη πορεία, ανέβηκαν μόνοι στην 3η θέση, έχουν εξασφαλισμένη μια θέση στο πρώτο γκρουπ ενόψει πλέι-οφ και πλέον ονειρεύονται κάτι παραπάνω από την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Εάν θέλει, λοιπόν, να στοχεύσει σε κάτι περισσότερο, τότε το σημερινό ντέρμπι με τον Απόλλωνα είναι καθοριστικό προς αυτήν την κατεύθυνση. Περισσότερο καθοριστικό θα είναι στην περίπτωση που χάσει η Ομόνοια, αφού η διαφορά των 10 βαθμών από την κορυφή θα μοιάζει να είναι αποτρεπτική. Πολύ σημαντική θα είναι ενδεχόμενη νίκη, αφού η οι «πράσινοι» θα μειώσουν στους 4 β. και πλέον θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο… υπέρβασης!Ερωτηματικό στα χαφΣτα της ενδεκάδας τώρα, το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με τον παίκτη που θα πλαισιώσει τους Οικονομίδη - Ασίς στη μεσαία γραμμή. Το σενάριο να χρησιμοποιήσει έναν εκ των Ράμος ή Σκέμπρι και να παίξει ο Ασίς σαν δεύτερος κόφτης μοιάζει… τολμηρό και απόμακρο. Το δεύτερο σενάριο είναι η χρησιμοποίηση του -ανέτοιμου για 90λεπτο- Γκουλόν στη φυσική του θέση και να μη χρειαστεί να προβεί σε εσωτερικές αλλαγές ο Κώστας Καϊάφας. Το τρίτο και ίσως πιο πιθανό σενάριο είναι η μετακίνηση ενός εκ των Μαργκάσα ή Λεάντρο στη μεσαία γραμμή. Μικρότερο φαντάζει να είναι το ρίσκο της μετακίνησης του Μαργκάσα, αφού ο τεχνικός της Ομόνοιας δεν θα επιθυμεί να αλλάξει πολλά πράγματα στην αμυντική τετράδα και κυρίως να μην αλλάξει το δίδυμο των Ρουνιέ-Λεάντρο. Αν τελικά δούμε να εφαρμόζεται το τελευταίο σενάριο, μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Μορέιρα, Λομπιανίτζε, Φιλιώτης (Ράμος), Λεάντρο, Ρουνιέ, Οικονομίδης, Μαργκάσα, Ασίς, Κιρμ, Σκέμπρι (Ρούμπιο), Ποτέ.ΚοσμοσυρροήΤρεις γεμάτες εξέδρες αναμένεται να αντικρίσουν οι παίκτες της Ομόνοιας μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο. Στις τάξεις του κόσμου υπάρχει ξεσηκωμός, η προπώληση πήγε περίφημα και αν βοηθήσει και λίγο ο καιρός, τότε αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για παρουσία πέραν των 14.000 φίλων του «τριφυλλιού».

Keywords
Τυχαία Θέματα