Ομόνοια: Ψάχνει αντίδραση

Έξι στροφές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, η Ομόνοια υποδέχεται τον Απόλλωνα σε ένα ντέρμπι που μπορεί να κρίνει πολλά ή και ελάχιστα για την μετέπειτα πορεία του «τριφυλλιού». Οι «πράσινοι» εύχονται να ισχύσει το δεύτερο και το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα να μην αποδειχθεί καθοριστικό. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που κερδίσουν και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Ανόρθωση - ΑΕΚ, θα διατηρήσουν ή και θα αυξήσουν τις πιθανότητές τους για την κατάκτηση της 3ης θέσης. Υπάρχει και το χειρότερο δυνατό σενάριο. Που

είναι ήττα για την Ομόνοια και νίκη της ΑΕΚ και το άνοιγμα της ψαλίδας από την προνομιούχο θέση στους 5 βαθμούς.

Από κίνητρα άλλο τίποτα
Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς τη βαθμολογική σημασία του απογευματινού ντέρμπι στο ΓΣΠ. Οι βαθμοί όμως δεν είναι το μοναδικό κίνητρο. Οι «πράσινοι» έχουν και άλλους, πολλούς, λόγους για να θέλουν τη νίκη. Είναι και οι ψυχολογικοί λόγοι. Πριν τη διακοπή η Ομόνοια γνώρισε βαριά ήττα στο κύπελλο από τον ΑΠΟΕΛ και σήμερα θα ψάξει αντίδραση, η οποία θα επαναφέρει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας στα επίπεδα που ήταν μετά τα δύο σερί διπλά επί των ΑΕΚ και Ερμή. Επιπρόσθετα, ο Κώστας Καϊάφας και οι παίκτες θέλουν να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη μπροστά στον κόσμο τους, κάτι που δεν πέτυχαν στα πρόσφατα ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ (δύο φορές) και Απόλλωνα. Γενικότερα, δεν προσέφεραν τη χαρά της νίκης στους φίλους τους στο ΓΣΠ, αφού τελευταία φορά που κέρδισαν αγώνα πρωταθλήματος στην έδρα τους ήταν την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου (4-2 τη Δόξα)!

Τα διλήμματα του Καϊάφα
Η επιθυμία των ποδοσφαιριστών είναι δεδομένη. Το ζητούμενο είναι να δείξουν και αποφασιστικότητα στο γήπεδο, αλλά και το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο. Ό,τι δεν έκαναν δηλαδή στο τελευταίο παιχνίδι κυπέλλου. Η μέτρια εικόνα της ομάδας, του κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, αναμένεται να φέρει αλλαγές. Αν ο Καϊάφας έπρεπε ν' αφήσει στον πάγκο όσους παίκτες πήραν «απροβίβαστο» βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι, τότε μόνο ο Γκουλόν, άντε και οι Ασίς - Οικονομίδης θα έμεναν στην ενδεκάδα. Δεν μπορεί όμως να κάνει 8-9 αλλαγές. Και κάπου εκεί ξεκινάνε τα διλήμματα. Να αφήσει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος αλλά ντεφορμέ Ποτέ στον πάγκο ή να συνεχίσει να του δίνει φανέλα βασικού μέχρι να βρει τη φόρμα του; Να διατηρήσει στα φτερά τους Κιρμ - Σκέμπρι, οι οποίοι ήταν κακοί στο τελευταίο ή να δώσει φανέλα βασικού σε κάποιον (ή και τους δύο) εκ των Φοφανά - Ράμος; Ν' αλλάξει τα άκρα της άμυνας που έμπαζαν; Ν' αφήσει εκτός τον Γιωργαλλίδη για να παίξει ο Παναγή; Απάντηση θα πάρουμε σήμερα λίγο πριν τη σέντρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα