Ουκρανοί διαμαρτυρήθηκαν στην Αλικαρνασσό εναντίον γιοτ Αμπράμοβιτς (BINTEO)

Ουκρανοί ιστιοπλόοι προέβησαν χθες το βράδυ σε διαμαρτυρία, όταν αντίκρυσαν το πολυτελές γιοτ ‘My Solaris’ του Ρώσου ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, σε λιμάνι στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό).

Ομάδα περίπου 11 ατόμων άνοιξε την ουκρανική σημαία με την επιγραφή «Όχι στον πόλεμο» στα αγγλικά και φώναξαν συνθήματα «Ρωσικό πλοίο φύγε από εδώ», «Φύγε από την Ουκρανία», ενώ προσπάθησε να αποτρέψει το γιοτ να ελλιμενιστεί εισερχόμενοι με τη βάρκα τους ανάμεσα στο γιοτ

του Αμπράμοβιτς και την προβλήτα.

Μετά τη διαμαρτυρία, η οποία διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, η ομάδα των Ουκρανών συνελήφθη από τις ομάδες του λιμενικού που κατέφτασαν στην περιοχή. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το υπερπολυτελές γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη, εναντίον του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις, για να φτάσει στην Τουρκία διέσχισε τα χωρικά ύδατα κρατών μελών της ΕΕ.

Και το Eclipse, το δεύτερο γιοτ του Abramovich, εθεάθη να εισέρχεται στην Αλικαρνασσό από τις ακτές της Κρήτης.

Ο Αμπράμοβιτς είναι μεταξύ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων που μπήκαν στη μαύρη λίστα της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν λάβει μέτρα για την κατάσχεση των γιοτ και άλλων πολυτελών περιουσιακών στοιχείων δεκάδων Ρώσων δισεκατομμυριούχων που περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα. Οι κυβερνήσεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να απομονώσουν τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, και τους συμμάχους του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Abramoviç'in yatı Bodrum'a demirledi

11 kişilik Ukraynalı bir grup, yatı engellemeye çalıştı

20 dakikalık direnişin ardından Ukraynalılar gözaltına alındıpic.twitter.com/ju5SCOj8h6

— Ahval (@ahval_tr) March 21, 2022

Διαβάστε επίσης: LIVE: Νέο κάλεσμα Ζελένσκι σε Πούτιν- Φόβοι για χρήση χημικών όπλων

Keywords
Τυχαία Θέματα