Οζγκιουργκούν:Λύπη για δημοσίευμα «Αφρίκα» εναντίον Ερντογάν

Ο «πρωθυπουργός» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν εξέφρασε τη λύπη του για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αφρίκα» το οποίο, κατά τον ίδιο, στοχοποιεί τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση που γραφείου του, αναφέρεται ότι μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο κ. Οζγκιουργκούν ανέφερε ότι πρόκειται για προσβλητικό δημοσίευμα και ότι θα ληφθούν τα αναγκαία νομικά μέτρα.

Σημειώνοντας ότι η ηθική πλευρά του ζητήματος είναι πιο σημαντική και πιο λυπηρή, πρόσθεσε ότι «η Τουρκία είναι η μητέρα πατρίδα μου, σέβομαι

εκείνους που λένε ότι `δεν είναι η δική μου μητέρα πατρίδα`». Η Τουρκία, ανέφερε ο ίδιος, «είναι η μόνη χώρα που μας έχει αναγνωρίσει και διατηρεί `πρεσβεία`. Έχει διπλωματικές σχέσεις μαζί μας. Έχουν ένα Πρόεδρο ο οποίος πραγματικά αγαπάει και εκτιμάει αυτή τη χώρα».

«Είμαι πολύ λυπημένος για το δημοσίευμα εναντίον του Προέδρου μιας χώρας που διατηρεί τέτοιες σχέσεις μαζί μας», είπε, προσθέτοντας ότι «ήταν ένα δυσάρεστο και μη δημοσιογραφικό δημοσίευμα».

Ο κ Οζγκιουργκιούν είπε επίσης ότι δεν ήταν κριτική που ασκήθηκε αλλά προσβολή και εξέφρασε τη θέση ότι ένα τέτοιο κείμενο δεν θα έπρεπε να δημοσιεύεται στο ψευδοκράτος. Ο κ. Οζγκιουργκούν ανέφερε ότι τέτοια δημοσιεύματα γίνονται μεταξύ εχθρικών κρατών, κάτι που είναι ακόμη και τότε απαράδεκτο.

Η Τουρκία είναι ο αναπνευστήρας των κατεχομένων, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα