Παν. Λευκωσίας: 5η «Χειραψία με την Τεχνολογία»

Δεκάδες Μαθητές Λυκείου μετείχαν για 5η χρονιά σε ημερίδα για τον Τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας &Επικοινωνίας (ΤΠΕ)

Σε θεσμό εξελίχθηκε πλέον η εκπαιδευτική ημερίδα «Χειραψία με την Τεχνολογία» (Handshake with ICT), που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια (2013-2018) με μεγάλη επιτυχία. Σημειώνεται ότι έχουν συμμετάσχει συνολικά περισσότεροι από 1,000 μαθητές, 60 καθηγητές και περισσότεροι από 60 ακαδημαϊκοί, ενώ η φετινή 5η ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής της Κύπρου,

φιλοξένησε περισσότερους από 150 μαθητές/μαθήτριες λυκείου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενθαρρυνθούν νέοι, αγόρια και κορίτσια ηλικίας 13-18 χρόνων, να εφαρμόσουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες και να εξερευνήσουν τις μελλοντικές τους επαγγελματικές επιλογές, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο σύγχρονο, σύνθετο και απαιτητικό περιβάλλον εργασίας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών, να γνωρίσουν τα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στον τομέα αυτό, καθώς και τις δυνατότητες επιλογής και συνδυασμού προγραμμάτων, ώστε να προετοιμαστούν για μια καινοτόμα καριέρα γεμάτη δυναμικές προοπτικές. Φέτος, πρώτη φορά οργανώθηκε ταυτόχρονα μια ειδική ημερίδα και για καθηγητές πληροφορικής.

«Στο τελευταία 15 λεπτά αυτής της εκδήλωσης, όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο διανύσαμε 200 ανθρωπο-έτη στο Facebook, κατεβάσαμε 6,000 εφαρμογές στα κινητά μας, κάναμε 30 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google, ενώ συλλέχθηκαν 4 Τεραμπάιτ δεδομένα που εμπεριέχουν σημαντική πληροφορία για το πώς διαμορφώνονται ή μπορεί να διαμορφωθούν οι ζωές μας. Από τη σκοπιά της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, αναγνωρίζουμε ότι το σχετικό αντικείμενο αποτελεί έναν εξαιρετικά δυναμικό τομέα της οικονομίας», υπέδειξε η Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγήτρια Αγγελική Κοκκινάκη.

«Μέσα από το πρόγραμμα σπουδών σας να προσπαθήσετε να αναπτύξετε και να ενισχύσετε τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες σας, έτσι ώστε να γίνετε πετυχημένοι Επαγγελματίες Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι δίπλα σας για να σας καθοδηγήσει για μια σωστή επιλογή και να σας οδηγήσει στην επιτυχία», επεσήμανε στους συμμετέχοντες η Δρ. Δέσπω Κτωρίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, πραγματοποιήθηκαν ειδικά εργαστήρια με θέματα όπως: «Ανακαλύπτω τον Φανταστικό Κόσμο των Κινουμένων Σχεδίων» (Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων), «Δημιουργώ τη Δική μου Επιχείρηση Ηλεκτρονικού Παιχνιδιού» (Τμήμα Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων), «Ανακαλύπτω τον Υπέροχο Κόσμο των Γραφικών, Παιχνιδιών, και Προγραμματισμού», «Τεχνητή Νοημοσύνη» (Τμήμα Πληροφορικής), «Ανακαλύπτω τον Κόσμο της Ρομποτικής» (Τμήμα Μηχανικής), «Μαθηματικά και Τεχνολογία για το Μέλλον» (Τμήμα Πληροφορικής).

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, στο CINE STUDIO του Πανεπιστημίου, έγιναν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις καθώς και ομιλίες, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καθηγητών Πληροφορικής, Πέτρο Γάη, τον Ηλεκτρονικό Μηχανικό της εταιρίας ηλεκτρονικών ENGINO, Αλέξη Κυριάκου, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας ASCANIO ENTERTAINMENT, Γιώργο Τζάτζα, o οποίος εστίασε στα πέντε «μυστικά» για την επιτυχία μιας επιχείρησης, δηλαδή: 1) Σωστό πλάνο για την επίτευξη του στόχου, 2) Το απαιτούμενο χρονοδιάγραμμα, 3) Τι πρέπει να κάνω για να πετύχω, 4) Καλή γνώση του ανταγωνισμού, και 5) Να έχω νοοτροπία νικητή. Στην παρέμβαση του, ο Επιθεωρητής Πληροφορικής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ Σωκράτης Μυλωνάς, υπογράμμισε πως κυρίαρχος στόχος είναι οι μαθητές να μετέχουν ενεργά στην προσπάθεια της Πολιτείας για αναβάθμιση της εκπαίδευσης αξιοποιώντας πλήρως την τεχνολογία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κλήρωση για δώρα που πρόσφεραν οι χορηγοί τις φετινής «Χειραψίας με την Τεχνολογία»: CYTA, IET και KFC.

Keywords
Τυχαία Θέματα