Πανδημία: «Κλειδώνει» το… ξεκλείδωμα

Την ερχόμενη Τετάρτη τίθεται ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το πλάνο για τη στρατηγική της αποκλιμάκωσης των μέτρων, με τη λήξη του lockdown, που εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου 2021.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η στρατηγική βάσει της οποίας θα ετοιμαστεί το πλάνο που θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση προνοεί αποκλιμάκωση των μέτρων σε δύο φάσεις,  με χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο. Σε πρώτο στάδιο - δηλαδή για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου - παραμένουν τα sms,

οι περιορισμοί στις συναθροίσεις σε σπίτια και το κέρφιου, ενώ ανοίγουν μικρά καταστήματα λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια και κουρεία, πρακτορεία στοιχημάτων και άλλες επιχειρήσεις, που δεν θεωρούνται υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου. Η δεύτερη φάση θα επέλθει περί τα μέσα Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνει την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, ενώ, κατά την τρίτη και τελευταία φάση, που θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές Μαρτίου, θα επαναλειτουργήσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, όπως οι χώροι εστίασης, τα γυμναστήρια και τα εμπορικά κέντρα. 

Όποια μορφή κι αν πάρει τελικά το πλάνο των χαλαρώσεων, δεδομένο θεωρείται πως αυτήν τη φορά η χρονική περίοδος για επιστροφή από το lockdown στην κανονικότητα θα είναι πιο σύντομη απ’ ό,τι ήταν την προηγούμενη φορά, καθώς θετικό ρόλο διαδραματίζουν τόσον ο αυξανόμενος αριθμός εμβολιασμών, όσο και οι καλές, συγκριτικά, καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Διαβάστε επίσης: Η κοσμοσυρροή έφερε ελεγχόμενη διακίνηση για το Τρόοδος- Τι ισχύει από σήμερα

Keywords
Τυχαία Θέματα