Πανεπιστήμιο Κύπρου: Σε livestreaming η τελετή αποφοίτησης

Διαδικτυακά θα  πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου η τελετή αποφοίτησης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η απόφαση πάρθηκε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Συγκλήτου Πανεπιστημίου Κύπρου λόγω των διαταγμάτων που βρίσκονται σε ισχύ, ενώ σε μήνυμά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Τάσος Χριστοφή καθησύχασε  τη φοιτητική κοινότητα και βεβαίωσε ότι εάν οι συνθήκες το

επιτρέψουν θα γίνουν σκέψεις για πραγματοποίηση τελετών το Σεπτέμβριο ή αργότερα.


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου καλείται να φέρει εις πέρας μια εντελώς διαφορετική οργάνωση στην τελετή και σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Το πρόγραμμα της διαδικτυακής τελετής θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οπτικογραφημένο μήνυμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, όπου ο Πρόεδρος θα προβεί σε αναφορά στους δύο πρωτεύσαντες φοιτητές του Πανεπιστημίου, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν τα βραβεία του Προέδρου, 10 και 5 χιλιάδες  ευρώ αντίστοιχα.

Παράλληλα ιδιαίτερη συμμετοχή θα έχουν τα παιδιά του προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων τα οποία θα ανοίξουν και θα κλείσουν το πρόγραμμα της διαδικτυακής τελετής.

Στο τελετουργικό συμπεριλαμβάνεται και ο όρκος του Ιπποκράτη που θα αναγνωστεί από του δύο άριστους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής στα Αρχαία Ελληνικά και στην σύγχρονη απόδοση του όρκου. 

Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστήμιο Κύπρου μας πληροφορεί  επίσης ότι οι απόφοιτοι με την τηβεννό τους θα μπορούν να φωτογραφηθουν στην Πανεπιστημιούπολη.

Η πολύ σημαντική μέρα για τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους θα φέρει κοντά χιλιάδες κόσμο που θα μπορεί από μακριά να παρακολουθήσει την τελετή από το διαδίκτυο από κάθε άκρη της γης.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Στούντιο Παραγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο στεγάζεται στο Κέντρο Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου» και θα μεταδοθεί  από το youtube Channel του Πανεπιστημίου στην 20:00 το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα