Πάνος: Η πρόταση για εβδομαδιαία τεστ– «Δεν θα έχουν μεγάλη απόδοση τα μέτρα»

Όσα πιο πολλά τεστ γίνονται τόσο πιο καλά, ανέφερε ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Γεώργιος Πάνος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» για τις σχεδόν 9000 διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν χθες. 

Μας ευχαριστεί ότι αυξάνονται οι έλεγχοι και τα άτομα τα οποία μεταβαίνουν στα σημεία όπου γίνονται τα rapid test

πρέπει να κρατούν αποστάσεις, ούτως ώστε να μην μολυνθούν. 

Μιλώντας για τα μέτρα, τόνισε πως εφόσον τα τηρούμε υπάρχουν δύο κύριες γραμμές, η μια γραμμή που θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι η βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση, η δεύτερη είναι να αρχίσουμε να βλέπουμε τα μακροπρόθεσμα θέματα και σε αυτό προτείνω, είπε, να διαχωριστεί ο πληθυσμός σε ομάδες. 

Θα πρέπει, συνέχισε, να γίνεται δειγματοληψία σε διάφορα στρώματα της κοινωνίας, το δεύτερο θα είναι να ξεχωρίσουμε ποιοι είναι οι ασυμπωματικοί και μετά θα πρέπει να στραφούμε στα άτομα τα οποία εργάζονται σε δομές ψηλού ρίσκου. Θα πρέπει, είπε, να γίνεται εβδομαδιαίος έλεγχος. 

Όσον αφορά τα μέτρα που λήφθηκαν και πότε θα διαφανεί το αποτέλεσμα αυτών, ο Δρ. Πάνος σημείωσε πως επειδή δεν πρόκειται για lockdown κανονικό, δεν θα είναι τόσο μεγάλη η απόδοσή τους, θα υπάρξει ωστόσο μια απόδοση, πρόσθεσε. 

Σχετικά με τα εμβόλια, σημείωσε πως θα πρέπει να είμαστε σίγουροι όταν έρθουν και εγκατασταθούν οι δομές όπου θα γίνεται η χορήγηση, ότι η κοινωνία θα έχει ένα πολύ χαμηλό ποσοστό ατόμων τα οποία θα είναι θετικά στον ιό διότι είθισται να μην εμβολιάζονται άτομα τα οποία πάσχουν τη δεδομένη στιγμή. 

Αυτό, είπε, είναι ένα θέμα το οποίο δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής και πολλής κόσμος έχει δώσει σημασία στο εάν θα βγει το εμβόλιο, ωστόσο αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι να διαφυλάξουμε τον πληθυσμό έτσι όταν έρθει η ώρα να αρχίσουν οι εμβολιασμοί, να μην έχουμε πολλά θετικά άτομα για να εμβολιαστεί όπως πρέπει όλος ο πληθυσμός.   

Διαβάστε επίσης 

ΒΙΝΤΕΟ: Rapid τεστ σε live σύνδεση - Πότε θα μάθετε το αποτέλεσμα

Αναστάτωση στα Λατσιά: Δεκάδες κρούσματα – «Έκαναν πάρτι θα αυξηθούν..»

Keywords
Τυχαία Θέματα