Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης 0-2

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε με 2-0 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, χάρη στα γκολ των Φακούντο Μπερτόλιο και Απόστολου Γιάννου.

Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Αρκάδες, λόγω αποβολής Αργεντινού άσου.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Πανθρακικός με τον Αστέρα Τρίπολης άνοιξαν την αυλαία του νέου πρωταθλήματος της Super League.

Οι Αρκάδες, με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους, είχαν τον έλεγχο του αγώνα, με τον Μάνουελ Λανθαρότε να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι είδαν την πίεση τους να αποδίδει καρπούς, καθώς στο 25ο λεπτό ο Φακούντο Μπερτόλιο με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Μάσα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 0-1. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μάσα από δημιουργός έγινε εκτελεστής, όμως ο Σερφά έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή, με κεφαλιά.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανθρακικός προσπάθησε να επιστρέψει στην διεκδίκηση του αγώνα. Η είσοδος του Χασομέρη στο 56ο λεπτό έδωσε επιθετική ώθηση στους Θρακιώτες, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να διασπάσουν την εξαιρετικά στημένη άμυνα του. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 62', είδαν τον Απόστολο Γιάννου να διπλασιάζει τα τέρματα για τους Αρκάδες με κοντινό πλασέ, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Σερφά και την ασταθή απόκρουση του Αθανασιάδη.

Στο 78ο λεπτό ο Μπερτόλιο άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, καθώς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη), επειδή εκτέλεσε το φάουλ, χωρίς την άδεια του διαιτητή Παπαδόπουλου, ο οποίος του έδειξε εξ αρχής πως θα σφυρίξει για να εκτελεστεί η στημένη φάση. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ, ώστε να αποκτήσουν και πάλι ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά χωρίς αντίκρισμα. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Αστέρα να ξεκινάει με το "δεξί" τη νέα αγωνιστική περίοδο.

MVP

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα Τρίπολης, Μάνουελ Λανθαρότε έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν ο κινητήριος μοχλός των Αρκάδων, προσφέροντας μερικές στιγμές μαγείας. Στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε κουρασμένος, γι' αυτό κι αντικαταστάθηκε στο 64ο λεπτό.

Αδύναμος κρίκος

Ο Σοφιάν Σερφά από ήρωας έγινε μοιραίος για τον Πανθρακικό. Ο Αλγερινός αμυντικός έσωσε την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, όταν πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή ύστερα από σουτ του Πάμπλο

Μάσα. Όμως, φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ του Αστέρα, καθώς από δικό του λάθος έφθασε η μπάλα στον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος με διπλή προσπάθεια την έστειλε τα δίχτυα.

Οι συνθέσεις

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (70' Σέτι), Παπαχρήστος (56' Χασομέρης), Ποτουρίδης, Σερφά, Μελίσσης, Μεχία, Μάρτινς (84' Νικόλτσης), Χαβίτο, Τζάνης, Ίγκορ

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίσκι, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Χαμντάνι, Ιγκλέσιας, Μπερτόλιο, Μάσα (74' Δημούτσος), Λανθαρότε (64' Φούντας), Γιάννου

Keywords
Τυχαία Θέματα