ΠΑΟ: 19 χρόνια από τον άθλο του Άμστερνταμ (βιντεο)

Ημέρα ευρωπαϊκή περηφάνιας για τον Παναθηναϊκό η σημερινή, καθώς έχει συνδυαστεί με δύο μεγάλες επιτυχίες του στο Champions League κόντρα σε μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η πρώτη ήταν το 1996, όταν οι «πράσινοι» του Χουάν Ραμόν Ρότσα «πάγωναν» το Άμστερνταμ, στην γιορτή που είχε ετοιμάσει ο Άγιαξ για το κλείσιμο του «Ντε Μέερ» ενόψει της μετακόμισης στο Amsterdam Arena.Το

«τριφύλλι» άντεξε στην πίεση της παρέας των ντε Μπουρ, Ντάβιντς, Λιτμάνεν, Κανού, Κλάιφερτ και των υπόλοιπων αστέρων του «Αίαντα» και στο 86ο λεπτό, με την απίστευτη κούρσα του Γιώργου Δώνη και το υποδειγματικό πλασέ του Κριστόφ Βαζέχα έβαζε φωτιά στην εξέδρα με τους 5.000 και πλέον οπαδούς του Παναθηναϊκού, που έκαναν όνειρα για τον τελικό του Champions League...Στον επαναληπτικό ημιτελικό όμως, οι Ολλανδοί κέρδισαν 3-0 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και πήραν την πρόκριση για την Ρώμη και τον τελικό με την Γιουβέντους.Άγιαξ (Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Ντάβιντς, Φίνιντι, Λίτμανεν (76' Μουσάμπα), Ρόναλντ ντε Μπουρ, Κανού, Κλάιφερτ.

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Μπορέλι (84' Μάρκος), Μαραγκός (62' Γ. Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (90' Νιόπλιας).

Η δεύτερη ανάμνηση για την 3η Απριλίου είναι το ματς για την προημιτελική φάση του Champions League κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στην κατάμεστη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την σεζόν 2001-2002...Οι «πράσινοι στημένοι εξαιρετικά από τακτικής πλευράς, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 1-0, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Γιόνας Κόλκα και εκτέλεσε εύστοχα ο Άγγελος Μπασινάς.Δίνοντας έτσι αφορμή για τα παραδοσιακά εκείνη την εποχή «Όλε» στην Απόστολος Νικολαΐδης...Παναθηναϊκός (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Βλάοβιτς (74' Ολισαντέμπε), Γκούμας, Κόλκα, Σάριτς, Κυργιάκος, Κωνσταντίνου (90΄Βόκολος), Μπασινάς, Λυμπερόπουλος (60' Μπόατενγκ), Φύσσας.Μπαρτσελόνα (Ρέχα): Μπονάνο, ντε Μπουρ, Αμπελάρντο, Κοκού (54' Τσάβι), Κλάιφερτ, Όφερματς, Ρόσεμπακ (72' Ριβάλντο), Γκάμπρι, Κοκό (68' Ρέιζιγκερ), Πουγιόλ, Μότα.

Keywords
Τυχαία Θέματα