Η απάντηση Νικόλα για το αν απειλείται από ΔΗ.ΠΑ (vid)

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», του ΣΙΓΜΑ, μίλησε τόσο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, όσο και για τα εσωκομματικά καθώς επίσης και για την Δημοκρατική Παράταξη.

Κληθείς να σχολιάσει αν το ΔΗΚΟ νιώθει απειλή, από το νέο κίνημα της Δημοκρατικής Παράταξης, το οποίο αποτελείται από διαγραφέντα στελέχη του κόμματος, αρνήθηκε κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα

ανέφερε: «Καμία απειλή δεν αισθανόμαστε. Αντίθετα, θεωρούμε ότι υπάρχει προοπτική γι΄ αυτό τον χώρο (σ.σ ενδιάμεσο), θεωρούμε ότι η κοινωνία των πολιτών μας έχει στείλει συγκεκριμένα μηνύματα τα οποία εμείς έχουμε εκλάβει και είναι πάνω σε αυτή τη βάση που εμείς πρόκειται να συνεχίσουμε».

Ο κ. Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Δευτέρα (23/4), του μετέφερε προτάσεις που είχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα.

«Και είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φαίνεται να έχει την καλή διάθεση να εξετάσει κάποιες από αυτές τις προτάσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Την ίδια ώρα ο κ. Παπαδόπουλος, ερωτήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 14 ετών από το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, αν τελικά χάθηκε μια ευκαιρία ή αν είχε αποφευχθεί μια παγίδα.

Ο ίδιος απάντησε ως εξής: «Και ναι και όχι. Σίγουρα αποφύγαμε μια παγίδα. Την υποβολή ενός σχεδίου που το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει και αντίθετα θα έδινε στην Τουρκία το πάνω χέρι σ΄ ότι αφορά την εποπτεία της Κύπρου».

«Ορθά ο λαός μας απέρριψε εκείνο το σχέδιο», πρόσθεσε για να κληθεί εκ νέου να διευκρινίσει τι εννοούσε με το "και ναι και όχι” στην αρχική του τοποθέτηση επί της ερωτήσεως αν χάσαμε μια ευκαιρία ή αν αποφύγαμε μια παγίδα.

Τοποθετούμενος εκ νέου ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι εννοούσε πως έχουμε διαπράξει και λάθη από τότε όμως έχουμε κερδίσει και πλεονεκτήματα όπως για παράδειγμα η ένταξη μας στην Ε.Ε χωρίς ωστόσο να την εκμεταλλευτούμε στον βαθμό που έπρεπε.

Σε σχέση με τις θέσεις του κ. Τσαβούσογλου στο Κυπριακό κατά την επίσκεψη του στα κατεχόμενα όπως αυτές διέρρευσαν στο Τ/κ Τύπο περί λύσης δυο κρατών ή συνομοσπονδίας, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι αυτές είναι οι πάγιες θέσεις της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα