Παπαδόπουλος: Δεν θα είμαστε συνένοχοι σε μια απαράδεκτη κατάσταση (vid)

Για την απόφαση του ΔΗΚΟ να καταψηφίσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2021, εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να αρνείται να δώσει στην Ελεγκτική Υπηρεσία αντίγραφα των φακέλων πολιτογραφήσεων μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης:  ΔΗΚΟ: Καταψήφιση προϋπολογισμού εάν δεν δοθούν φάκελοι στον ΓΕ για διαβατήρια

Σε ερώτηση εάν πρόκειται για έναν πολιτικό εκβιασμό, απάντησε ότι ο εκβιασμός έχει αρνητική έννοια ενώ «εμείς αυτό που επιδιώκουμε είναι τον έλεγχο,

να ελεγχθεί η παρανομία της Κυβέρνησης». Μάλιστα, διερωτήθηκε άλλες φορές που το ΔΗΚΟ είχε καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, γιατί αυτό δεν εκλήφθη ως εκβιασμός.

Πρόσθεσε ότι αυτή η Κυβέρνηση επιλέγει με την άρνησή της να οδηγήσει την χώρα σε περιπέτειες, σημειώνοντας ότι έχουν κάτι να κρύψουν και η άρνηση αυτή συνιστά παραδοχή της ενοχής τους.

Ερωτηθείς εάν νομιμοποιείται να κάνει έλεγχο ο Γενικός Ελεγκτής, απάντησε ότι είχε γίνει στο παρελθόν με την έρευνα Αρέστη, η οποία γινόταν παράλληλα με αυτή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Επεσήμανε ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης της παρανομίας, εξηγώντας ότι η κάθε ψήφος του ΔΗΚΟ για τον προϋπολογισμό θα ήταν ψήφος υπέρ της διαπλοκής και της διαφθοράς. Επανέλαβε ότι «δεν θα είμαστε συνένοχοι σε μια απαράδεκτη κατάσταση και δεν θα δώσουμε πράσινο φως σε μια κυβέρνηση που προάγει την διαφθορά».

Απαντώντας κατά πόσον μόνο ο έλεγχος του Γενικού Ελεγκτή ικανοποιεί το κόμμα του, είπε ότι στην προσπάθεια του ο ΔΗΣΥ να αποφύγει τον έλεγχο επιδίδεται σε θεωρίες συνομωσίας.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι σε γραπτή δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, ανέφερε ότι «το ΔΗΚΟ ακόμη μια φορά απειλεί με καταψήφιση του προϋπολογισμού. Το να μείνει ο κόσμος χωρίς κοινωνικές παροχές, συντάξεις και μισθούς και να παραλύσει το κράτος, δεν είναι πολιτική. Είναι ξεκάθαρος εκβιασμός και αυτό πρέπει να το γνωρίζει η κοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα