Παπαδόπουλος: Κρατική χορηγία με έλεγχο του Γεν.Ελεγκτή

Τη διαφωνία του κόμματος του σε σχέση με την αλλαγή της διανομής της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε πως το κόμμα του θεωρεί ότι στόχος και επιδίωξη όλων πρέπει να είναι η ενίσχυση της πολυφωνίας και όχι ο περιορισμός της.

Σε δηλώσεις του, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως το ΔΗΚΟ

θεωρεί πιο σημαντικό να σταματήσει τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, τα φαινόμενα τύπου Focus, προσθέτοντας πως η πρόταση του ΔΗΚΟ “θα είναι η πλήρης απαγόρευση της χρηματοδότησης των κομμάτων από ιδιώτες και επιχειρήσεις, με εξαίρεση φυσικά τις συνεισφορές των μελών των πολιτικών κομμάτων”.

“Θέλουμε”, είπε, “να παραμείνει μόνο η κρατική χορηγία με τον πλήρη έλεγχο του Γενικού Ελεγκτή, έτσι ώστε να τερματιστούν οι σχέσεις εξάρτησης και διαπλοκής τύπου Focus, που βιώσαμε στο παρελθόν. Θα καταθέσουμε πρόταση νόμου μέσα στις επόμενες μέρες”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “παρά το ότι το ΔΗΚΟ δεν θα επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό από την αλλαγή του τρόπου διανομής της χρηματοδότησης, εντούτοις μας απασχολεί ως θέση αρχής η αλλαγή του τρόπου διανομής, επειδή θεωρούμε ότι θα επηρεαστούν μικρότερα κόμματα”.

“Εμείς πιστεύουμε στην πολυφωνία και επιδιώκουμε και έχουμε ως στόχο την ενίσχυση της πολυφωνίας και όχι τον περιορισμό της”, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα