Παρέμβαση του Ι.Κασουλίδη για τo διακύβευμα των ευρωκλογών

Δήλωση – παρέμβαση λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών έκανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, Ιωάννης Κασουλίδης, θέτοντας το πραγματικό όπως ανέφερε, διακύβευμα των εκλογών.

Συγκεκριμένα ο κ. Κασουλίδης ανέφερε:

Τώρα που η εκλογική, προεκλογική εκστρατεία φτάνει στο τέλος της, μπορεί κατά την διάρκειά της ν’ ακούσαμε πολλά. Μπορεί να έχουμε εκνευριστεί, να έχουμε απογοητευτεί. Μπορεί οι ψηλοί τόνοι να μας μπέρδεψαν. Δεν πρέπει να φύγουμε όμως από το πραγματικό διακύβευμα και την ουσία αυτών των εκλογών.

Η

ουσία αυτών των εκλογών, κάτι το οποίο θα κάνουμε κι εμείς μελετώντας τα αποτελέσματα των άλλων κρατών-μελών, είναι ποιο μήνυμα στέλνουμε προς την Ευρώπη.

Αν στείλουμε το μήνυμα ότι στην Κύπρο υπερισχύουν τα κόμματα των δυο άκρων του πολιτικού φάσματος, από την μια, μια ευρωσκεπτικιστική, ουτοπιστική, Αριστερά, η οποία δεν πρόκειται να επιτύχει τίποτα γιατί δεν έχει την δυνατότητα μέσα στην Ευρώπη ή από την άλλη μια εθνικιστική ακροδεξιά που στόχος της είναι να στήσει τείχη μεταξύ των κρατών-μελών, σε βαθμό που να οδηγήσει στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε η Κύπρος θα χάσει ένα από το κύριο αποκούμπια που διαθέτει απέναντι στην ισχυρή Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση .

Γι’ αυτό, σε αυτές τις εκλογές, η προσωπική μου έκκληση, από την δική μου πείρα, είναι να μην παρασυρθούμε έξω από το κύριο διακύβευμα, να προσέλθουμε στις κάλπες, να ψηφίσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό ο οποίος μας οδήγησε στην ένταξη κάτω από την ηγεσία του Γλαύκου Κληρίδη και ο οποίος θα εργαστεί μέσα από το κυρίως ρεύμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, μέσα από την πιο ισχυρή ομάδα, την ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για το καλό της Κύπρου αλλά και για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα