ΠΑΣΟΚ: Δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ενώ πληθαίνουν σε πολιτικούς κύκλους στην Αθήνα οι πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφοντας αύριο στην πρωτεύουσα μετά από ολιγοήμερες διακοπές, προτίθεται να ζητήσει από τη Βουλή την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνησή του, ήδη το ΠΑΣΟΚ

γίνεται το πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης που δηλώνει ότι εάν γίνει αυτό, ψήφο δεν θα δώσει.

«Η κυβέρνηση υπέγραψε το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο. Όλες οι αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα και τους πολίτες φέρουν τις υπογραφές των κ. Τσίπρα και Καμμένου. Το copyright ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς. Το ΠΑΣΟΚ με τη στάση και την ψήφο του συνέβαλε στο να μείνει η χώρα όρθια, να μη βρεθούμε εκτός ευρωζώνης, να μη βιώσει ο λαός μας την φτωχοποίηση και το Grexit. Τώρα κλείνει αυτός ο κύκλος», αναφέρει σε δήλωσή του το σοσιαλιστικό κόμμα.

Και στο «δια ταύτα», επισημαίνει: «Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση των Τσίπρα –Καμμένου και φυσικά δεν θα την παράσχουμε εάν μας ζητηθεί».

Στο εξής, συνεχίζει η ανακοίνωση, κάθε κυβερνητική και νομοθετική πρωτοβουλία θα κρίνεται και θα αξιολογείται κατά περίπτωση.

Ενώ προτρέπεται ο Πρωθυπουργός «να δράσει και να μην αποδράσει με πρόωρες εκλογές και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα».

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα από τα 3 κόμματα της αντιπολίτευσης, μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, που έδωσαν "ψήφο εμπιστοσύνης" στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών να διαπραγματευτούν στις Βρυξέλλες στις αρχές Ιουλίου μια συμφωνία "που θα κρατά την Ελλάδα στην Ευρώπη", και που υπερψήφισαν κατόπιν στη Βουλή τα προαπαιτούμενα μέτρα και τη νέα δανειακή σύμβαση για παροχή βοήθειας 86 δις ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα