ΠΑΣΟΚ: Πρόωρες εκλογές και όχι δημοψήφισμα

Να μην κάνει δημοψήφισμα, αλλά να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές κάλεσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της το Σάββατο βράδυ, στη Βουλή.

Το

δημοψήφισμα, πρόσθεσε, δημιουργεί διχασμό και αδιέξοδο, και τόνισε ότι το δίλημμα που τίθεται δεν είναι εάν συμφωνεί κανείς ή όχι με την πρόταση των πιστωτών, αλλά εάν θέλει να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη ή να φύγει εκτός ευρώ.

«Δεν έχετε εντολή να παίζετε με τη μοίρα της χώρας», είπε η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη προσωπικά στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ακόμα ότι «εμπαίξατε τον ελληνικό λαό επί πέντε μήνες».

Στο διάστημα αυτό, παρατήρησε, «πελαγοδρομούσατε, δίχως σχέδιο, δίχως προτάσεις», επικρίνοντας την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην θέσει ζήτημα χρηματοδότησης το Φεβρουάριο.

Έπρεπε, πρόσθεσε, να είχε συγκροτηθεί εξαρχής μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, και θεωρεί υπεύθυνο, είπε, τον Πρωθυπουργό που «καταφέρατε να ξεσηκώσετε όλα τα κράτη του Νότου εναντίον της Ελλάδας» και που «πήρε χρόνο χωρίς χρήματα για προπαγανδιστικά παιχνίδια».

Η κ. Γεννηματά, που για πρώτη φορά απευθύνθηκε στη Βουλή υπό τη νέα της ιδιότητα ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δεν τοποθετήθηκε τελικά εάν το κόμμα της θα ψηφίσει «ναι» ή «όχι» στο ερώτημα του δημοψηφίσματος, εφ’ όσον αυτό αποφασιστεί από τη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα