Περδίκης: Πολιτικοί & αστυνομικοί έχουν σχέσεις με υπόκοσμο

Λόγο για στενές σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου με τον υπόκοσμο, έκανε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, επιτρέπει στο οργανωμένο έγκλημα να προπορεύεται των διωκτικών Αρχών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, ο κος Περδίκης ανέφερε ότι γνωρίζει πολύ καλά τις σχέσεις, τις διασυνδέσεις και τις φιλίες που υπάρχουν.

«Από

εκεί και πέρα, αν λόγω της σχέσης που έχει κάποιος με ένα πολιτικό πρόσωπο βρίσκεται τρόπος ώστε να καλυφθούν παράνομες πράξεις, αυτό είναι θέμα που πρέπει να το ανιχνεύσει η Αστυνομία. Δεν έχω υπ’ όψιν μου υπουργό ο οποίος, επειδή είχε φιλικές σχέσεις με μέρος του υποκόσμου, προσπάθησε να το καλύψει. Αν και ξέρετε πολύ καλά -υπήρξε γνωστή περίπτωση κάποτε- ότι, τόσο συγκεκριμένος Αρχηγός της Αστυνομίας όσο και υπουργός, χρησιμοποίησαν ή αξιοποίησαν μέρος του υποκόσμου, με την πρόφαση να αντιμετωπίσουν ένα άλλο μέρος του υποκόσμου. Αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια θα πρέπει να αποφεύγονται», τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι στην πράξη αποδείχτηκε ότι αυτή η πρακτική «τάχα μου τάχα μου για να πάρουν πληροφορίες» και να χτυπήσουν τον υπόκοσμο, δεν ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη.

Όπως είπε, ο ίδιος μιλάει «μετά λόγου γνώσεως», λόγω του ότι προέρχεται από οικογένεια αστυνομικού κι έκανε λόγο ακόμα και για στελέχη της Δύναμης τα οποία προήχθησαν χωρίς να τηρηθούν οι σωστές διαδικασίες.

«Υπάρχουν άνθρωποι (στην Αστυνομία) που έχουν προαχθεί και πάρει τις θέσεις τους μέσα από διαδικασίες που έχουν να κάνουν με “κουμπαράτα”, κομματικές φιλίες και πολιτικές παρεμβάσεις», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος γνωρίζει συγκεκριμένες σχέσεις αστυνομικών με τον υπόκοσμο, μέσα από καταγγελίες που ήρθαν ενώπιόν του, ενώ δήλωσε σίγουρος ότι αυτές είναι εις γνώσιν και της Αστυνομίας.

«Ότι ξέρει, ξέρει. Το ζήτημα είναι τι κάνει μετά», τόνισε, προσθέτοντας ότι αν ο απλός πολίτης ακούσει τα όσα διαδραματίζονται στο οργανωμένο έγκλημα, θα του προκαλέσουν «έκρηξη».

Επίσης, αναφέρθηκε σ' ένα περιστατικό που συνέβη πριν από λίγα χρόνια, όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του η μαυροφορεμένη μητέρα ενός νέου που δολοφονήθηκε στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

«Η χαροκαμένη μάνα και ο σύζυγός της μού ανέπτυξαν και μού έδωσαν όλη την πληροφόρηση για το πώς είναι χωρισμένη η Λευκωσία σε περιοχές και είδος επιχειρήσεων και ποιος έχει τον κάθε τομέα: τα ναρκωτικά, την προστασία, το λαθρεμπόριο, η λαθροθηρία κοκ. Υπάρχει μια ολόκληρη δεύτερη κοινωνία που οι περισσότεροι δεν την ξέρουμε, που λειτουργεί δίπλα ή κάτω ή και πολλές φορές από πάνω από την κανονική κοινωνία. Όλοι αυτοί έχουν τις ανάλογες διασυνδέσεις με όλους τους τομείς της εξουσίας: πολιτική, αστυνομική ή άλλη», είπε.

Όπως επισήμανε, ο ίδιος είχε συνοδεύσει εκείνη τη μητέρα σε συναντήσεις με την τότε ηγεσία της Αστυνομίας, αλλά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, οι οποίοι είχαν επιβεβαιώσει τα γεγονότα, δίνοντας, παράλληλα, υποσχέσεις για διερεύνηση καταγγελιών που αφορούσαν συγκεκριμένους αξιωματούχους της Αστυνομίας.

«Δεν είμαι σε θέση να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από την υλοποίηση αυτών των υποσχέσεων. Ορισμένοι από αυτούς που κατηγορούσε η χαροκαμένη μάνα έχουν πάρει και προαγωγές», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η μόνιμη δικαιολογία που ακούγεται είναι εκείνη της έλλειψης τεκμηρίωσης, κάτι που, ωστόσο, είναι αρμοδιότητα μιας Αστυνομίας αποφασισμένης «να κάνει πέρα τους διαπλεκόμενους, τους βρομισμένους και να χτυπήσει το οργανωμένο έγκλημα κατακέφαλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα