«Πιστέψαμε απ’την αρχή ότι είναι αθώοι-Κάποιοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν"

Ελεύθεροι στα σπίτια τους βρίσκονται πλέον και οι 12 Ισραηλινοί οι οποίοι κρατήθηκαν ως ύποπτοι για την καταγγελία του ομαδικού βιασμού Βρετανίδας. Η νεαρή που παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου παραμένει υπό κράτηση μέχρι την άλλη βδομάδα όπου θα εμφανιστεί εκ νέου ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης 3 νεαρών, ο Γ.Χαπάρης φιλοξενούμενος στο Μεσημέρι και Κάτι υποστήριξε ότι ως συνήγοροι υπεράσπισης πίστεψαν από την αρχή την αθωότητα των πελατών τους. Ωστόσο είπε δεν ήταν

μια εύκολη υπόθεση ως προς τον χειρισμό της, αφού υπήρχε μια καταγγελία βιασμού και αρκετές αντικρουόμενες θέσεις.

Ερωτηθείς για την κατάσταση των νεαρών ενόσω παρέμειναν στα κρατητήρια ο νομικός ανέφερε ότι επρόκειτο για μικρά παιδιά που προφανώς και ανησυχούσαν για την έκβαση της διαδικασίας. «Κάποιοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Τους φωνάζουν και τους χαρακτηρίζουν με διάφορα επίθετα. Πρόθεση είναι να καταχωρήσουν αγωγή», είπε ο νομικός.

Σημειώνεται εδώ, ότι σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sun κάνει λόγο για αποζημιώσεις μαμούθ, τις οποίες προτίθενται να ζητήσουν οι Ισραηλινοί. 

Παράλληλα φιλοξενήθηκε και ο Πέτρος Χατζηπαναγιώτου, επίσης συνήγορος υπεράσπισης άλλων νεαρών ο οποίος ανέφερε ότι το άγχος και η ανησυχία επικρατούσε τόσο μεταξύ των νεαρών όσο και στους γονείς τους, οι οποίοι άφησαν τις δουλειές τους για να έρθουν εδώ στην Κύπρο να είναι δίπλα στα παιδιά τους.

Και οι δυο δικηγόροι ανέφεραν ότι έλαμψε η αλήθεια και αθωώθηκαν οι νεαροί. Λόγο για ζημιά στην πόλη έκανε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ο οποίος σε παρέμβασή του στην εκπομπή σημείωσε ότι το Δημαρχείο θα κινηθεί νομικό όχι μόνο κατά της Βρετανίδας αλλά και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού.

«Είδαμε κάποια ΜΜΕ ιδιαίτερα στη Βρετανία, που ουσιαστικά ήθελαν να κάνουν ζημιά στην Αγία Νάπα. Τώρα πρέπει να ξεκινήσει μια προσπάθεια αποκατάστασης της ζημιάς που έγινε», ανέφερε ο Γιάννης Καρούσος. 

Keywords
Τυχαία Θέματα