Ποια η σχέση του σήματος της Πόρτσμουθ με την Κύπρο

Πολλοί είναι οι ποδοσφαιρόφιλοι στην Κύπρο που λατρεύουν  να παρακολουθούν το αγγλικό ποδόσφαιρο. Πολλοί γνωρίζουν εις βάθος την ιστορία των ομάδων, τους ποδοσφαιριστές, τους προέδρους και τα συνθήματα των οπαδών. Ελάχιστοι όμως είναι αυτοί που γνωρίζουν τη σχέση του εμβλήματος της Πορτσμουθ με την Κύπρο.

Όπως αναφέρει το boxtoboxfootball.uk, η ιστορία πίσω από το απλό αλλά ταυτόχρονα διακριτικό σήμα της Portsmouth

F.C. λέγεται ότι χρονολογείται σχεδόν χίλια χρόνια.

Το επίσημο οικόσημο της Πόλης του Πόρτσμουθ περιέχει ένα οκτάκτινο χρυσό αστέρι και μισοφέγγαρο σε μπλε ασπίδακαι αντιπροσωπεύεται το σήμα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Portsmouth F.C  μέχρι σήμερα.

To έβλημα της πόλης

Το έμβλημα του πανεπιστημίου της πόλης

Αυτό το αστέρι και ημισέληνος πιστεύεται ότι προήλθε από τον βασιλιά Ριχάρδο τον Α, αλλιώς γνωστό ως Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο , ο οποίος κυβέρνησε την Αγγλία από το 1189-1199. Το 1194, ο Βασιλιάς παραχώρησε στο Πόρτσμουθ, «μια χρυσή ημισέληνο σε μια γαλάζια σκιά, με ένα αστραφτερό οκτάκτινο αστέρι οκτώ βαθμών», το οποίο είχε έλαβε από τον κυβερνήτη του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Ισαάκιου  Κομνηνού, αφού κατέλαβε την Κύπρο.

Η Πόρτσμουθ ιδρύθηκε το 1898, αν και το σήμα δεν είχε ενσωματωθεί μέχρι το 1913. Τα τελευταία χρόνια, ο σύλλογος έχει χρησιμοποιήσει δύο επαναλήψεις του σχεδιασμού του σήματος - μία για τα μπλουζάκια της ομάδας και η δεύτερη για την ανάπτυξη άλλων εμπορικών προϊόντων. Ενώ η Πόρτσμουθ αγωνίζεται επί του παρόντος στη League One, την τρίτη κατηγορία ου αγγλικού ποδοσφαίρου, κατέκτησε δυο φορές το πρωτάθλημα Αγγλίας το 1948/49 και το 1949/50.

Keywords
Τυχαία Θέματα