Πολιτικοί VS Trolls – Πληθαίνουν οι καταγγελίες τα τελευταία χρόνια

Πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτικών προσώπων στην Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, καθώς μαίνεται ο πόλεμος επώνυμων και ανώνυμων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα.  Οι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στα νέα δεδομένα, ακολουθώντας τις σχετικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Reporter», από το 2018 μέχρι σήμερα σε καταγγελία έχουν προχωρήσει πολιτικά πρόσωπα όπως ο τέως ΠτΔ, Δημήτρης Χριστόφιας, ο υποψήφιος για την Προεδρία, Σταύρος Μαλάς, ο τέως Υπουργός Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης,

η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η Αντιπρόεδρος των Οικολόγων, Έφη Ξάνθου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο Επίτροπος Γεωργικών Πληρωμών, Ττίμης Ευθυμίου, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, με την συνεργάτιδά του του Νάσω Ζωγράφου και ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής.   

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και της ιστοσελίδας «Reporter», το 2020, καταγράφηκαν 5 καταγγελίες από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τρείς από βουλευτές, δυο από εκπροσώπους κομμάτων και μια από θεσμικό αξιωματούχο.

Κατά το 2019, καταγράφηκαν 2 καταγγελίες από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, 3 από βουλευτές, 1 από εκπρόσωπο κόμματος και 1 από θεσμικό αξιωματούχο.

Ενώ το 2018 έγιναν 3 καταγγελίες από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, 4 από βουλευτές, 6 από εκπροσώπους κομμάτων και 4 από άλλους θεσμικούς αξιωματούχους.  

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κάποιες από τις περιπτώσεις έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, άλλες βρίσκονται σε αναμονή και άλλες έχουν περάσει στο αρχείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα