Πολλαπλασιαστική εκδήλωση του έργου BLENDI για μικτή μάθηση και ένταξη μαθητών

Η πανδημία απέδειξε ότι ο κοινωνικός αποκλεισμός λόγω έλλειψης ψηφιακών δεξιοτήτων είναι μια σκληρή πραγματικότητα. 

Τα σχολεία αποτελούν βασικό παράγοντα για την πρόληψη της ψηφιακής αποξένωσης και την υποστήριξη της πλήρης ένταξης των μαθητών και μαθητριών. Σε αυτό το πλαίσιο, περίπου 90 εκπαιδευτικοί και ερευνητές από Kύπρο και Ελλάδα συμμετείχαν σε διαδικτυακή πολλαπλασιαστική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο

μήνα με μεγάλη επιτυχία από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με στόχο τη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος BLENDI - Blended Learning for Inclusion.

Το έργο που συντονίζεται από το Φινλανδικό Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Diaconia πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες: Φινλανδία, Ελλάδα (Athens Life Long Learning Institute), Κύπρος (European University Cyprus), Ισπανία (Universitat Pombeu Fabra) και Ιρλανδία (I &F). Κύριος στόχος του έργου είναι η βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών μέσω μιας ενταξιακής προοπτικής με απώτερο στόχο την αύξηση της συμμετοχής των μαθητών/τριών και τη συνεργασία παιδιών και εκπαιδευτικών σε μικτά περιβάλλοντα χωρίς αποκλεισμούς. Τα αποτελέσματα του έργου αφορούν το παιδαγωγικό πλαίσιο της προσέγγισης BLENDI, την πλατφόρμα BLENDI, την εργαλειοθήκη BLENDI καθώς και υλικό εκπαίδευσης εκπαιδευτικών.

Κύριος ομιλητής του διαδικτυακού σεμιναρίου με τίτλο ομιλίας «Το μέλλον της Μικτής Μάθησης στην μετά-COVID εποχή» ήταν ο Καθηγητής Αύγουστος Τσινάκος, Διευθυντής Εργαστηρίου Προηγμένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών Κινητών Συσκεών (AETMA Lab), στο Τμήμα Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Tην ομιλία ακολούθησε εργαστήριο σε ομάδες από τις Δρ. Μαρία Λοϊζου και Δρ. Ελπινίκη Μανώλη, εκπαιδευτικούς-μέλη της τοπικής ομάδας BLENDI, και τη Δρ. Νάγια Στυλιανίδου, ερευνητική συνεργάτιδα στο πρόγραμμα. Μέσα από το εργαστήριο, οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να εμπλακούν ενεργητικά με τη φιλοσοφία BLENDI, και τα εργαλεία και την εργαλειοθήκη για υβριδική μάθηση που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος BLENDI.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://www.blendedinclusion.eu/ και μέσω της τοπικής ομάδας στην Κύπρο, επικοινωνώντας με τη Δρ. Ελένη Θεοδώρου, E.Theodorou@euc.ac.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα