Πολυκοσμία για το νέο βιβλίο του Παπαπολυβίου

Εκλεκτή πολυκοσμία χτες βράδυ Τετάρτης 5.7.2022 στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου, με όρθιες και όρθιους ακόμη και στον προαύλιο χώρο, για την παρουσίαση ενός πολύ σημαντικού βιβλίου για τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, καρπού πολύχρονης συστηματικής ιστορικής έρευνας του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πέτρου Παπαπολυβίου από την σκλαβωμένη Λάπηθο. «Πτυχές και Διαθλάσεις του Κυπριακού 1821 – Πρόσωπα, σχέδια και σκιές», είναι ο τίτλος του βιβλίου, από τις εκδόσεις «Ρίζες» 446 σελίδων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν από το βήμα της εκδήλωσης κατά σειράν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Τάσος Χριστοφίδης, ο πρέσβης της Ελλάδος Ιωάννης Παπαμελετίου και ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Για το βιβλίο μίλησαν ο διευθυντής του Ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» Χαράλαμπος Μπακιρτζής, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου Κυριάκος Δημητρίου, ο σύμβουλος της εν Λευκωσία πρεσβείας της Ελλάδος Ιωάννης Μαλλικούρτης και αντιφώνησε ο ίδιος ο συγγραφέας. Ακολούθησε υπαίθρια δεξίωση προσφορά του Κοινωφελούς Επιστημονικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης».

Τίμησαν τον συγγραφέα και το έργο του, παρούσες στην εκδήλωση και η Χαρίτα Μάντολες και η Ελένη Φωκά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολυκοσμία, Παπαπολυβίου,polykosmia, papapolyviou