ΟΕΛΜΕΚ: Δεν χρειάζεται ο εκπαιδευτικός διάταγμα για να κάνει τη δουλειά του

Στην συνεδρία της συντεχνίας των καθηγητών θα συζητηθεί η πρόταση του υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου, για πιθανή επέκταση της σχολικής χρονιάς με μαθήματα κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Μιλώντας ωστόσο στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, σχετικά με τα τρία μέτρα που ανακοίνωσε και εξετάζει το Υπουργείο σχολίασε πως προτρέχουμε αφού ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

«Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα,

τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Είμαστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς  και πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και να δράσουμε αναλόγως. Αυτό που θα δούμε στη συνεδρία της ΟΕΛΜΕΚ, είναι ότι τα διατάγματα αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές και δεν χρειάζεται ο εκπαιδευτικός διάταγμα για να κάνει τη δουλειά του», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως, «για παράδειγμα πέρσι όταν οι εκπαιδευτικοί εργάστηκαν την Μεγάλη Βδομάδα αλλά και μέχρι τέλος Ιουνίου ενώ τα σχολεία κλείνουν μέχρι 5 Ιουνίου, είχαμε οποιοδήποτε διατάγματα τότε; Η λύση εάν χρειαστεί θα βρεθεί σε συνεργασία και χωρίς προβλήματα. Λάβαμε την επιστολή του υπουργού και αναμένουμε να μας καλέσει για να συζητήσουμε και να μεταφέρουμε την θέση μας».

Παράλληλα ο κος Πολυβίου εξέφρασε την ανησυχία του για τον αριθμό κρουσμάτων σε σχολεία στα Λατσιά, και το αίτημα του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Λατσιών, για αναστολή λειτουργίας του σχολείου.

«Δεν είναι θέμα του σχολείου. Την σχετική απόφαση θα την πάρει το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Θέση μας είναι ότι δεν πρέπει να σταθούμε εμπόδιο και να παίρνουμε αποφάσεις μόνοι μας. Ανησυχούμε όλοι αλλά οι αποφάσεις πρέπει να είναι μελετημένες και να παίρνονται από τους αρμόδιους».

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΠΑΝ: Δυστυχώς εμφανίζονται κρούσματα σε μαθητές εξαιτίας συγκεντρώσεων

Δύο κρούσματα κορωνοϊού και στο Γυμνάσιο Λατσιών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολυβίου Δεν,polyviou den