Πώς είδαν τα νέα κίνητρα για ΓεΣΥ ΠΙΣ-ΠΑΣΙΝ

Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό που είδαμε, είναι αναμάσημα αυτών που είχαν λεχθεί στις προηγούμενες διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Υγείας, τον ΟΑΥ και το Προεδρικό, ανέφερε ο Μάριος Καραισκάκης, Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, σχολιάζοντας τα κίνητρα που ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας, στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».

Όταν παίρνεις αυτές τις τιμές φαίνονται δελεαστικές, όταν τις δεις στα πλαίσια του σφαιρικού προϋπολογισμού, θα δεις ότι δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για αύξησή του, σημείωσε.

Εάν το σύστημα γινόταν

πολυασφαλιστικό, αυτό θα μας ικανοποιούσε και ήταν πάγιο αίτημά μας, θα δώσει λύσεις, θα απελευθερώσει δυνατότητες των δημόσιων νοσηλευτηρίων, τόνισε.

Στην δική του τοποθέτηση, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΙΝ Μαρίνος Σωτηρίου σημείωσε πως τα προβλήματα εστιάζονται στη νομική πτυχή του ΓεΣΥ, στην οικονομική, στη λειτουργική και την ποιοτική.

Με το να πω ότι θα πιστοποιήσω ένα νοσοκομείο για θέματα ποιότητας, ένα μικρό ποσό είναι μια καλή κίνηση, αλλά δεν αντιμετωπίζει το πραγματικό πρόβλημα, ανέφερε.

Οι αμοιβές των παρόχων υγείας είναι πάντα ρευστές και εξαρτώνται από τα οικονομικά του ΟΑΥ, άρα δεν υπάρχει δέσμευση ότι αυτές θα συμπληρώνονται, σημείωσε.

Η πιο σοβαρή πτυχή του ΓεΣΥ είναι το νομικό πλαίσιο, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα