Πώς βλέπει ο Προδρόμου την εισήγηση χρήσης μάσκας στα Δημοτικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Δίχασε η εισήγηση των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για υποχρεωτική χρήση της προστατευτική μάσκας και στα Δημοτικά σχολεία, με κάποια οργανωμένα σύνολα γονέων να τάσσονται υπέρ και άλλα κατά.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι  υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου εξήγησε πως δεν έχει παρθεί ακόμη επίσημη απόφαση για τη χρήση μάσκα στα δημοτικά.

«Θα πρέπει να περιμένουμε τις αυριανές αποφάσεις. Το Υπουργείο Παιδείας

συνεργάζεται πάντα με το Υπουργείο Υγείας για τη διαχείριση των σχολείων στην πανδημία. Υπάρχει αναζωπύρωση στη κοινότητα και αναπόφευκτα θα υπάρξει και στα σχολεία», είπε.

Σχολιάζοντας την εισήγηση της επιδημιολογικής ομάδας και τις αντιδράσεις από ομάδες οργανωμένων γονέων ο κος Προδρόμου είπε πως οι αντιδράσει είναι κατανοητές. «Όλοι δυσανασχετούμε με την μάσκα. Αλλά θα πρέπει να ενισχύσουμε την άμυνά μας και θα πρέπει να κάνουμε ότι χρειάζεται για να αποφύγουμε την επιδείνωση της κατάστασης ώστε να μην παρεμποδιστεί η φοίτηση με φυσική παρουσία».

Διαβάστε επίσης: Άλλοι υπέρ κι άλλοι κατά της χρήσης μάσκας στα Δημοτικά

«Θα πρέπει να σταθμίσουμε τα πράγματα και να δούμε τι είναι εκείνο που θα είναι η σωστή επιλογή. Γ΄αυτό χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων. Δεν είναι υπόθεση μονομερούς αντιμετώπισης από καμιά πλευρά. Θέλουμε τη συνεργασία των γονέων», είπε.

Τέλος ο κος Προδρόμου είπε πως στόχος δεν είναι να χωρίσουμε τον κόσμο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αλλά αυτοί που επιμένουν να μην εμβολιαστούν ενεργούν ως καταλύτης για την πανδημία σε βάτος των υπολοίπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Προδρόμου, Δημοτικά ΒΙΝΤΕΟ,pos, prodromou, dimotika vinteo