«Πώς βρέθηκε ο μαθητής εκεί, αφού επιτηρούσαν καθηγητές»;

Σοβαρά ερωτήματα θέτει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, μιλώντας στο Sigmalive για το νέο περιστατικό σε σχολική μονάδα, κατά το οποίο σημειώθηκε νέος σοβαρός τραυματισμός μαθητή. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε λίγες μόνο ώρες μετά τον θάνατο του άτυχου 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, μετά από πτώση που είχε στο δημοτικό του σχολείο, κατά τη διάρκεια αγώνα καλαθόσφαιρας.

Δύο είναι τα σημεία που μας ανησυχούν στο νέο περιστατικό, είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος

Νικηφόρου σε δηλώσεις του στο Sigmalive, για τον νέο σοβαρό τραυματισμό μαθητή μέσα στο ίδιο του το σχολείο.

«Πώς ο μαθητής ανέβηκε στο συγκεκριμένο σημείο, απ’ όπου έγινε και η πτώση του, εν ώρα διαλείμματος; Στο σχολείο, εν ώρα διαλείμματος, στους διαδρόμους κυκλοφορούν καθηγητές που έχουν ρόλο επιτηρητή», τόνισε ο κ. Νικηφόρου και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να διερευνήσουμε το περιστατικό και να εξακριβώσουμε πώς ο μαθητής διέλαθε της προσοχής των επιτηρητών, καθώς και πώς σημειώθηκε η πτώση που τού επέφερε σοβαρό τραυματισμό».

Μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ο τραυματισμός του μαθητή σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, ο Κυριάκος Νικηφόρου είπε ότι το ατύχημα συνέβη εν ώρα λειτουργίας του σχολείου και, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισαν οι αρμόδιοι, εν ώρα διαλείμματος.

«Έπεσε από τον πρώτο όροφο. Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο, όπου εκεί έλαβε εξιτήριο. Εντούτοις, ο μαθητής εξακολουθούσε να έχει έντονους πόνους και εξέφραζε τη δυσφορία του στους γονείς του. Τότε διακομίστηκε σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος παρέπεμψε τον μαθητή εκ νέου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αφού διέγνωσε διάσειση και μώλωπες.

«Αυτή η κοινωνία, φαίνεται ότι δε μαθαίνει από τα λάθη της», είπε ο κ. Νικηφόρου, σχολιάζοντας το εξιτήριο που έλαβε ο μαθητής όταν εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας την πρώτη φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα