Πού οφείλονται οι καλοκαιρινές μπόρες που ζούμε καθημερινά (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαίδης. Ο κ. Νικολαΐδης ερωτήθηκε φυσικά για το πότε θα έχουμε φυσιολογικές θερμοκρασίες, χωρίς καταιγίδες.

«Είμαστε μέσα Ιουνίου και έχουμε καταιγίδες. Είναι από δυναμική ενέργεια που είναι διαθέσιμη στην ατμόσφαιρα και συμπίπτει να εκδηλώνεται τις μεσημβρινές ώρες. Αυτό εντοπίζεται σε ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη. Σπανιότατα βλέπουμε αυτό το φαινόμενο. Η έναρξη της περιόδου αύξησης της θερμοκρασίας στις δυτικές

ακτές της Αμερικής είναι φαινόμενο που γίνεται κατά τη διάρκεια των πρώτων χειμερινών μηνών στο νότιο ημισφαίριο», είπε.

Διαβάστε επίσης: Με βροχές και καταιγίδες ο καιρός – Δείτε την πρόγνωση των επόμενων ημερών

Στη συνέχεια εξήγησε ότι το φαινόμενο Ελ Νίνο το οποίο ουσιαστικά συνδέεται με την αύξηση της μέσης τιμής της θάλασσας στην πιο πάνω περιοχή άρχισε να συμβαίνει από τώρα. «Αυτό είναι σίγουρο ότι οδηγεί σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καιρού σε πάρα πολλά σημεία του πλανήτη. Το φαινόμενο είναι οδηγός – δύναμη του κλίματος, που θα επηρεάσει το κλίμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ίσως αυτό που ζούμε αυτή την περίοδο να οφείλεται και σε αυτό το φαινόμενο, του Ελ Νίνο.

Ο καιρός κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών φαίνεται να είναι σε κανονικές θερμοκρασίες, δεν θα είναι βαρύ καλοκαίρι και θα διακόπτεται από διαστήματα βροχής. Αυτό εκτιμούν και άλλες χώρες της Ευρώπης», ανέφερε.

Ολόκληρη η παρέμβασή του στο βίντεο πιο κάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα