Πριν 22 χρόνια παρουσιάστηκε η πρώτη υπηρεσία Ιντερνέτ

Ήταν 31 Αυγούστου του 1995 όταν ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, ο τότε Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Λόγου έφερε τα πάνω κάτω στην Κύπρο προκαλώντας σάλο όταν παρουσίασε την πρώτη υπηρεσία ίντερνετ, τη LOGOSNET.

Ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, σήμερα βρίσκεται στο τιμόνι της Hellas Sat ως Διευθύνων Σύμβουλος. Ο κ. Πρωτοπαπάς ήταν σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» με αφορμή τα 22 χρόνια από την ημέρα που ήρθε το διαδίκτυο στην Κύπρο.

Πριν

22 χρόνια ενώ οι άλλες χώρες γύρω μας είχαν την υπηρεσία του email, εμείς δεν είχαμε ούτε αυτό. Υπήρχε μια ομάδα επιστημόνων οι οποίοι πίεζαν για να έρθει το διαδίκτυο στην Κύπρο και εγώ έβλεπα ότι ήταν κρίσιμο και άδικο να μην το έχουμε αυτό στη χώρα μας. Τότε η CYTA είπε ότι θα χρέωνε τη σύνδεση στο διαδίκτυο 20 φορές περισσότερο από την κανονική τηλεφωνία. Αυτό σήμαινε ότι για περίπου μια ώρα χρήσης του διαδικτύου, θα στοίχιζε περίπου 100 λίρες τότε.

Έτσι αποφάσισε ο κ. Πρωτοπαπάς να ενώσει γραμμή από την Ελλάδα για την εργασία του στο Λόγο για πληροφόρηση. Επιπλέον έφερε παράνομα ένα router για να ενώνει επιπλέον γραμμές από την Ελλάδα και αφού έκαναν τις ανάλογες ρυθμίσεις, έκαναν την παρουσίαση στους δημοσιογράφους. Αυτά και άλλα πολλά είπε ο κ. Πρωτοπαπάς για τα πρώτα χρόνια του διαδικτύου στην Κύπρο. Δείτε το βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα