Πρόεδρος Cobalt: Υπάρχει ελπίδα για μια δεύτερη ευκαιρία

Στην εκπομπή «Όλα στο Φως» του Ράδιο Πρώτο μίλησε προ ολίγου ο Πρόεδρος της Cobalt, Γρηγόρης Διάκος και μίλησε για το πολύκροτο λουκέτο που μπήκε στην αεροπορική εταιρεία της Cobalt.

«Δώσαμε μεγάλη μάχη τους τελευταίους μήνες για να κρατήσουμε ζωντανή την εταιρεία. Η διακοπή της χρηματοδότησης της εταιρείας από κινεζική εταιρεία στοίχισε σημαντικά», είπε

ο κ. Διάκος. «Όταν ο επενδυτής σταματήσει τη χρηματοδότησης ασφαλώς προκύπτει ζήτημα ρευστότητας», πρόσθεσε.

Ανακοίνωση αναφορικά με τους υπαλλήλους της Cobalt που έχασαν την εργασία τους εξέδωσε η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ο κ. Διάκος είπε εντός της μέρας αντιπροσωπεία της Cobalt θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αρχής Αδειοδότησης όπου θα ζητηθεί η αναστολή της άδειας της εταιρείας και θα καταβληθεί μία ύστατη προσπάθεια για να υπάρξει μία δεύτερη ευκαιρία».

Ο κ. Διάκος τόνισε ότι δεν θέλει να σκορπίσει ελπίδες, ωστόσο τόνισε ότι όντως θα επιδιωχθεί μία δεύτερη ευκαιρία για την εταιρεία. «Αν προκύψει κάποιος επενδυτής, ίσως να προκύψει δεύτερη ευκαιρία».

Ο Πρόεδρος της Cobalt μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την εταιρεία της οποίας πλέον αναστάληκαν οι εργασίες.

«Από την αρχή αυτή η εταιρεία ήταν μία ιδωτική πρωτοβουλία και δεν κλήθηκε ο φορολογούμενος να πληρώσει. Ήταν μία ιδιωτική πρωτοβουλία σε μια προσπάθεια να δώσουμε στους Κύπριους πολίτες μία κυπριακή αεροπορική εταιρεία, ούτως ώστε να μην εξαρτάται από ξένα συμφέροντα. Πρόκειται για εταιρεία που πήρε όλα τα πιστοποιητικά ενώ πήραμε και δύο βραβεύσεις».

Σε ότι αφορά στις φήμες περί παραπληροφόρησης ή παραπλάνησης υπαλλήλων της εταιρείας, ο κ. Διάκος είπε ότι στους εργαζόμενους τονιζόταν ξεκάθαρα «ότι υπάρχουν προβλήματα και προσπαθούμε να τα λύσουμε».

«Όσοι επιβάτες έκλεισαν εισιτήρια με διαδικτυακή πλατφόρμα, θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω από τις τράπεζες. Να αποταθούν στις τράπεζες του, δεν υπάρχει θέμα αποζημίωσης από εταιρεία σε αυτή την περίπτωση», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ενώ διευκρίνισε:

«Η εταιρεία δεν θ αναλάβει τα έξοδα διαμονής των επιβατών, για τους οποίους θα εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός τους στην Κύπρο», κατέληξε.

Την ελπίδα όπως απορροφηθούν σε άλλες εταιρείες οι υπάλληλοι της εταιρείας εξέφρασε η Υπουργός Μεταφορών στο Μεσημέρι και Κάτι.

Εξηγώντας την σκέψη της, εξέφρασε λύπη για την εξέλιξη χαρακτηρίζοντάς την ως δυσάρεστη. Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρεία, για την οποία το κράτος ίσως να μπορεί να συμβάλει αν μπορεί.

Σε μια άλλη εξέλιξη, κάθε άλλο παρά αναμενόμενο για τους εργαζόμενους ήταν το κλείσιμο της Cobalt.

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive από ασφαλείς πηγές, οι εργαζόμενοι της εταιρείας όχι μόνο δεν ανέμεναν μια τέτοια τραγική εξέλιξη, αλλά πήγαν στους προορισμούς τους έχοντας προηγουμένως ενημερωθεί ότι «τα πράγματα για την εταιρεία» οδεύουν προς το καλό. Πληρώματα καμπίνας και άλλοι εργαζόμενοι πέταξαν για τους προορισμούς τους, «φορώντας» το χαμόγελό τους, όπως κάθε μέρα.

‘Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ στη σύσκεψη συμμετέχουν εκτός από εκπροσώπους των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών όπως της Πολιτικής Αεροπορίας και του Γενικού Λογιστηρίου, η εταιρεία JCC και εκπρόσωποι της Cobalt Air καθώς και δυο ταξιδιωτικών γραφείων που πρόκειται να αναλάβουν την μεταφορά των επιβατών, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι, από και προς την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα