Πρόεδρος Αναστασιάδης: Λύση με κατοχικό στρατό δεν νοείται

Έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δώσουν τα χέρια και να κατανοήσουν ότι υπεράνω των διαφωνιών, των πολιτικών σχημάτων και των ιδεολογικών θέσεων, υπάρχει η μεγαλύτερη ιδέα, που λέγεται πατρίδα, την οποία θα πρέπει όλοι να υπηρετήσουν, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση για τη διεκδίκηση της χερσονήσου της Καρπασίας, που διοργάνωσε στη Λάρνακα το Δημοτικό Συμβούλιο Ακανθούς, τα Κοινοτικά Συμβούλια και τα Σωματεία του Διαμερίσματος Καρπασίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βεβαίωσε ότι ο αγώνας, που διεξάγεται, δεν είναι μόνο για

την Καρπασία ή την Αμμόχωστο, αλλά για κάθε σπιθαμή κυπριακής γης.

Αν μέχρι τώρα, ανέφερε, δεν έγινε κατορθωτή μια βιώσιμη, λειτουργική λύση, που να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην τουρκική αδιαλλαξία και στην περιφρόνηση των αρχών και αξιών της ΕΕ.

Δεν νοείται λύση του κυπριακού χωρίς αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και χωρίς σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διακήρυξε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας.

Η Εκκλησία και ο λαός θα είναι μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα τον προστατεύσουν, θα τον οχυρώσουν και θα σταθούν ασπίδες μπροστά του για να πετύχει ό,τι καλύτερο στις προσπάθειες, που καταβάλλει για λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β μιλώντας στην ίδια εκδήλωση.

Απευθυνόμενος στον ΠτΔ ο Μακαριότατος υπέδειξε πως πρέπει η ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 να είναι η πυξίδα και ο γνώμονάς του στην καθημερινή πορεία των συνομιλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα