Πρόεδρος ΠΙΣ: «Έτοιμοι να βοηθήσουν οι γιατροί στους εμβολιασμούς»

Έτοιμοι να βοηθήσουν,  για να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι οι γιατροί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) δρ. Πέτρο Αγαθαγγέλου.

Σχολιάζοντας στο SigmaLive τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες μετά το κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας να δείξουν ενδιαφέρον οι Προσωπικοί Ιατροί στην προσπάθεια για εμβολιαστική κάλυψη μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού, και να προχωρήσουν σε εμβολιασμών πολιτών άνω των 30 ετών, ο δρ Αγαθαγγέλους είπε πως αυτή ήταν μια παλαιότερη εισήγηση

του ίδιου μόλις άρχισε το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην χώρα μας. Να συνδράμουν δηλαδή οι ιατροί στους εμβολιασμούς.

«Είναι κάτι που οι ίδιοι ζητήσαμε. Δηλαδή να συμβάλουμε με κάθε τρόπο ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί. Όλοι γνωρίζουμε πως όσο περισσότεροι εμβολιαστούν τόσο πιο εύκολα θα βγούμε από αυτή την κρίση», είπε.

Διαβάστε επίσης: Πληροφορίες για τα εμβόλια στην Κύπρο: Η διαδικασία και τα χαμένα ραντεβού

Ο δρ Αγαθαγγέλου είπε πως, «από τη στιγμή που υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα για τον εμβολιασμό θα πρέπει ο κάθε συνάδελφος να δει εάν το ιατρείο του είναι σε θέση να ανταπεξέλθει με τον εξοπλισμό του και να δείξει ενδιαφέρον ώστε τα Υπουργείο Υγείας να είναι ενήμερο. Δηλαδή να δει αν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε πιθανές παρενέργειες που μπορούν να προκύψουν στον εμβολιασθέντα».

«Οι γιατροί πάντα είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, από την πρώτη μέρα της πανδημίας», ξεκαθάρισε τέλος ο δρ. Αγαθαγγέλου.

Πάντως το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε πως «ουδέποτε το Υπουργείο Υγείας ισχυρίστηκε ότι η συμμετοχή των Προσωπικών Ιατρών στη διαδικασία είναι υποχρεωτική και ούτε έχει ως στόχο την κατάργηση της λειτουργίας των ιατρείων. Η συμμετοχή είναι εθελοντική και αποσκοπεί στην καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων τους».

Διαβάστε επίσης: Διευκρινίσεις Υπ.Υγείας για εμβόλια COVID19 από τους Π.Ι και για αμοιβές

Αυτό ήρθε ως απάντηση στην ανακοίνωση της Εταιρείας Γενικής Ιατρικής, όπου διερωτάται «αν οι συνθήκες, η υλικοτεχνική υποδομή και οι διαδικασίες είναι κατάλληλες, ώστε να διενεργηθούν οι εμβολιασμοί σε περιβάλλον ιδιωτικού ιατρείου».

Διαβάστε επίσης: Απογοήτευση ασθενών για την έλλειψη ενδιαφέροντος από ΠΙ για εμβολιασμούς
 

Keywords
Τυχαία Θέματα