Προειδοποιήσεις για το «Jonathan Galindo» στην Κύπρο: «Ξέρουν καλά τι κάνουν»

Για τις τρομακτικές διαστάσεις που άρχισε να λαμβάνει το αμφιλεγόμενο διαδικτυακό «παιχνίδι» Jonathan Galindo μίλησε στο Πρωτοσέλιδο η Σχολική Ψυχολόγος, Ιφιγένεια Στυλιανού.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν πρέπει να υποτιμούμαι τους θύτες γιατί απ ότι φαίνεται ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Γνωρίζουν ότι τα μικρότερης ηλικίας παιδιά, λόγω της ανωριμότητάς τους δυσκολεύονται να αξιολογήσουν σωστά την επικινδυνότητα. Την ίδια στιγμή γνωρίζουν ότι οι έφηβοι, οι οποίοι μπορεί να είναι πιο ώριμοι, μπορούν μεν να αξιολογήσουν τον κίνδυνο αλλά λόγω του παρορμητισμού

που χαρακτηρίζει την ηλικία τους και λόγω της ανάγκης τους για πειραματισμό, έχουν τη δική τους επικινδυνότητα».

Διαβάστε επίσης: Tρομακτικές προεκτάσεις από τo διαδικτυακό «παιχνίδι» Jonathan Galindo (ΦΩΤΟ)

Πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι μια καλή πρόληψη στο σπίτι αλλά και στο σχολείο των παιδιών. Σημείωσε ότι «πρόληψη είναι να μάθουμε στα παιδιά πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους. Ο σκοπός δεν είναι να αναπτύξουμε στα παιδιά τον φόβο και την καχυποψία αλλά να τους μάθουμε με κάποιους τρόπους να αξιολογούν καλύτερα την επικινδυνότητα».

Συμπλήρωσε ότι «εάν ανοίξουμε τα περισσότερα παιδικά παραμύθια, οι πρωταγωνιστές έχουν να κάνουν με καταστάσεις που η υγεία και η ασφάλειά τους απειλείται από κάποιους που θέλει να τα βλάψει. Μέσα από τα παραμύθια και τις δραστηριότητες μαθαίνουμε στα παιδιά πώς να προστατέψουν τους εαυτούς τους από την κοινωνία».

Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα της εποπτείας των παιδιών όταν βρίσκονται στο διαδίκτυο. «Οι κονσόλες, τα τάμπλετ κτλ πρέπει να ανήκουν στους γονείς και να τα δανείζονται τα παιδιά και να τους απαγορεύουν να έχουν πρόσβαση σε δραστηριότητες που δεν είναι της ηλικίας τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Υπενθυμίζεται ότι το «παιχνίδι» Jonathan Galindo  θυμίζει την υπόθεση με το παιχνίδι  «Μπλε Φάλαινα», η οποία είχε οδηγήσει πολλά παιδιά στην αυτοκτονία πριν λίγα χρόνια . Σύμφωνα με τον ιδρυτή του ελληνικού  Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυρβερνοασφάλεια (CSII) Μανώλη Σφακιανάκη μεγάλη χρειάζεται προσοχή ενώ ολοένα και περισσότερες καταγγελίες και μαρτυρίες θα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ζητώντας έλεγχο στο διαδίκτυο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook Κλινικός Ψυχολόγος Ευάγγελος Ορφανίδης  προειδοποιεί ότι  «Το ‘’παιχνίδι’’ Μπλε φάλαινα έχει φτάσει και στην Ελλάδα/Κύπρο μέσω των προφίλ Jonathan Galindo. Άτομα ντυμένα σαν τον Γκούφι προσεγγίζουν παιδιά, μέσω chat στο Ίντερνετ (όπως για παράδειγμα σε πλατφόρμες παιχνιδιών) και τα αναγκάζουν να περνούν από προκλήσεις, δηλαδή να κάνουν επικίνδυνα πράγματα, όπως να ξυπνούν το βράδυ και να βγάζουν μια φωτογραφία από ένα ακραίο σημείο της ταράτσας τους, να βλέπουν θρίλερ και τρομακτικά βίντεο ή να χαράσσουν κάποιο σημείο του σώματός τους με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο».

Keywords
Τυχαία Θέματα