Πρόνοιες που διευκολύνουν τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων

Το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας συνεχίζει να αναμένει από τις αρμόδιες αρχές, και έπαρχους, να εκδώσουν τα σχετικά πιστοποιητικά για αναπτύξεις που αφορούν εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων.

Μιλώντας στη μεσημεριανή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ ο διευθυντής του Κτηματολογίου Αντρέας Σωκράτους σημείωσε ότι όσον αφορά την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας, η νομοθεσία περιλαμβάνει πρόνοιες που επιτρέπουν την εξέλιξη των διαδικασιών ώστε να δοθούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά από τις αρμόδιες τοπικές αρχές όπως οι δήμοι

και οι επαρχιακές διοικήσεις.

Εξήγησε δε ότι οι υποθέσεις των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες που απαιτούν διαφορετική διαδικασία ρύθμισης.

Από τη μια, είναι οι περιπτώσεις στις οποίες έχει ήδη εκδοθεί ο τίτλος ιδιοκτησίας και γίνεται αίτηση για μεταβίβαση του ακινήτου στον αγοραστή και από την άλλη, είναι οι περιπτώσεις που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα καθώς δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες εγκρίσεις και άδειες για την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας.

Τόνισε επίσης ότι η έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας δεν εξαρτάται μόνο από το Κτηματολόγιο καθώς στη διαδικασία εμπλέκονται και άλλες Αρχές, όπως το Τμήμα Πολεοδομίας, οι Επαρχιακές Διοικήσεις.

Στο τέλος της διαδικασίας εμπλέκεται και το Κτηματολόγιο, το οποίο αφού παρουσιαστούν τα απαραίτητα έγγραφα επισημοποιεί ότι το ακίνητο έχει ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες αδειοδότησης και έγκρισης και εγγράφεται ως ξεχωριστή μονάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα